Snowclaw

Någon som har erfarenhet av denna produkt? För er som undrar vad det är så är den ett snöblad i plast som skall användas istället för spade. Den ser nästan ut som en sån där stjärtlapp man hade när man var barn.

Vad gör den attraktiv? Jo, den väger lite (170g), tar liten plats, är lätt att packa och du riskerar inte att skada dig om du ramlar.
Men man måste ju förstås kunna gräva på ett effektivt sätt...

Jag har redan en ej ihopvikbar spade som jag brukar använda mig av. Men den fungerar inte så bra när man ger sig ut på dagsturer med liten packning. Så jag funderar på om denna förhållandevis billiga produkt (jämfört med vad de flesta ihopvikbara spadar) är något att ha?

http://www.snowclaw.com

/Jonas U
 
Frågan är vad du skall ha den till. Det verkar ju som om man kan ha den till mycket men främst att dra undan snö med. Om du skall ha den till lavinräddning så är nog en spade ändå det bästa. Har testa att gräva en "grop" med den hårda plasten i min rygga en gång och det är SVÅRT. Med handtagen på denna skiva bör man dock få rejält tag. Problemet är ju att lyfta snö ur en grop och där är nog spaden åter bättre. Men att med en sådanhär skiva "dra" upp snön ur gropen kanske funkar. Den verkar ju fått hyfsad kritik, skall dock läsa mer ingående innan jag e nöjd.

Som "snöskyfflare" och lättviktssak kan det nog vara ett bra alternativ dock. Kan man köpa den i Sverige någonstans tro?
 
Sökte lite på internet

Jag sökte vidare på nätet och hittade följande artikel:
http://www.backpacker.com/article/0,2646,1910,00.html

I sammanfattning så tyckte det att den var bättre att göra en snögrotta med, men sämre att göra en plattform för tältet. För den mest kritiska aktiviteten att gräva fram folk ur en lavin så tyckte det inte den dög alls. Den gick t.o.m. sönder när de försökte använda den.

Låter inte som något man vill ha med sig iaf. Möjligen kan man använda den som komplement till sin spade i trånga utrymmen eller som snöankare.

/Jonas U
 
Det är Kong Bonaiti som har denna prdukt i Europa och North Star Traiding är Svenska kanalen med Kong.
Att använda snowclaw på dagsturen är nog okej men inte som ett alternatív för en spade på fjällturen.
 
Ortovox Spadar

Var och tittade på Ortovox spadar idag. Bladet var i någon slags plast (lexan polycarbonat) och självklart var den dyr ca 700 kr. Bladet till spaden ingav iaf inte mig någon säkerhet att den skulle hålla för riktigt hårda tag. Vad gör det om de har livstidsgaranti om bladet går sönder vid fel tillfälle?

Kolla denna länk:
http://www.ortovox.com/deutsch/produkte/htdocse/00000029.htm

/Jonas U
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Klaura SnowClaw Backcountry snöspade- utan skaft, är den bra? Skidalpinism 2

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.