Schweiz

Behöver tips...Jag och min fru åker till Schweiz för att bla klättra. Vi flyger till Zürich. Är det någon som har varit i närheten och vet om några bra klippor, vi klättrar med topprep så inte allt för höga alltså...
Tacksam för tips!
 
Klättring runt Zürich

Hej Ronnie!

Ingen klättring i Zürich förutom i klätterhallen "Gaswerk", man måste vara beredd att åka några mil för att hitta någonting. Du får gärna kontakta mig, jag kan säkert ge lite tips, har bott i Zürich sen -91.
När har ni tänkt att resa och hur länge stannar ni f ö?

Ciao!

Uffe
 
Bra förare

Hej!

Jag vet massor med bra små klippor runt Zürich. Jag bodde där förra sommaren och var iväg på kvällar och helger. 30-45 min med bil så når ni många bra.

Jag köpte en bok med klippor i den regionen. Den heter Plausir och finns för olika delar av Schweiz. Jag köpte den på Bächli Bergsport som är en stor utelivs/klätter affär som ligger i Oerlikon, norra delen av Zürich. (Binzmühlestrasse 80)

Är du fördel att kunna tyska om ni ska skaffa just den boken...

Hör av dig om du vill ha specifik vägbeskrivning till några av de där jag varit. Måste dock rota fram boken ur gömmorna först.

Schweiz är ett underbart land, jag önskar er verkligen en skön semester!

Mvh
Madeleine
 
Jo, Bächli Bergsport är nog ett besök värt. Ta tåget till Oerlikon, Ligger mellan Flughafen och Zentrum. Utgången åt motsatt sida som själva järnvägsstationen.

http://www.baechli-bergsport.ch/de/wir/filialen/filiale_oerlikon

Jürg von Känel hette en man som med en bormmaskin, bultar, papper och penna. Borrade bultade och ritade av dessa leder. Beskrev dem och andras leder i kompakta och utmärkta böcker. Hans yngre bror har nu tagit över.

http://www.filidor.ch/german/frame.htm

Språket i dem är kompakt. Man behöver således inte så mycket kunnskaper för att kunna förstå dem. Ett måste för alla som vill klättra bultade leder i Schweiz.

Jag kann nog inte heller komma på något som ligger riktigt i närheten av Zürich. Såvinda ni inte vill bestiga Uetliberg förstås :). I Plasir OST finns några ställen förmodligen nås på runt 30 - 50 min med bil.

Har man inte för stora anspråk på hektiskt utelive i bergen kan Braunwald vara ett lämpligt (nybörjar) område. Förutom Klettergarten finns en klettersteig. Det finns inkvartering i olika prislägen och standard. Byn ligger i en syd(ost) sluttning, är bilfri men nås via en bergbana från Linthal.

Men som sagt, byn är inte exclusiv, inte poppig, mycket familjär.

http://www.braunwald.ch
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.