Reatips - längdskidåkning? (skidlängd och bindningar?)

Kan någon tipsa om längdskidåkningspaket som just nu
reas ut på Stadium, Intersport mfl?
Hur långa skidor ska personer som är 183cm resp 162cm
långa ha?
Vilken bindning ska man satsa på om man i framtiden
vill kunna använda pjäxorna till långfärdsskridskor?
 
längden beror helt på vad du ska göra med dina skidor? ska du ha för att träna med i spåret eller åka på tur på fjället eller i skogen? Allt beror även på hur erfaren du är att åka. Länre skidor är nästan alltid bättre eftersom det ger bättre bärighet i lös snö men är svårare att åka på.

Försäljarna på intersport, stadium och liknande jättar är värdelösa och vet oftast inte vad dom snackar om så ta hjälp av någon som kan skidor istället för dom eller gå till en mindre butik som kan skidor. min erfarenhet är att team sportia är bäst på skidor av dom stora kedjorna. och tänk på att rea är rea. dom brukar normalt ha paket (skidor, skor, binding) hela vintern och rea-paketen kan ju vara sånt som dom bara vill bli av med. se till att skidorna är tillräckligt styva. billigare skidor brukar vara för mjuka och är omöjliga att åka på om man går på fjället. du ska kunna trycka in ett papper under spannet när du står på dom. kan du inte det så är dom för mjuka. prova gärna med den utrustning som du tänker åka med som ryggsäck och kläder. Det ger ju 5-30 kilo extra. ska du åka på fjället så måste du ha stålkant på skidan.

bindingen spelar egentligen ingen roll om du ska ha samma skor på skridskorna eftersom du väljer skena och bindning separat. Men du måste ju se till at du får en skejtsko eller en tursko. Tursko kan nog va att föredra då den är har bredare bindning och är stabilare. Det finns på hos både rotefella och salomon. (skor som passar till rotefella är alpina).
[Ändrat av nr23se 2004-12-28 kl 12:49]
 
Langrennski

d.a.n.i.e.l; sa:
Kan någon tipsa om längdskidåkningspaket som just nu
reas ut på Stadium, Intersport mfl?
Hur långa skidor ska personer som är 183cm resp 162cm
långa ha?
Vilken bindning ska man satsa på om man i framtiden
vill kunna använda pjäxorna till långfärdsskridskor?
http://www.asnes-ski.no finner du en tabell som relaterer din vekt og lengde til den skilengden du behøver. Trolig bør du i første omgang se på en "touringski" som kan brukes under litt forskjellige forhold. Husk på at sko og binding må passe til hverandre. Jeg kan så godt som intet om "skridskor", men tviler på om sko for NNN Rottefella og SNS Salomon passer til "skridskor" Just a guess. Trolig må du da bruke en bindig av typen Rottefella "Riva" (eller lignende) og støvler av en mer tradisjonell utforming som f.eks. Alfa eller Lundhags, men dette utstyret passer dårlig på ski som brukes i oppgåtte spor.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.