Ralston är ute igen!

aj, aj, aj

Nöden har ingen lag.
Klättring eller överlevnad? tja varför inte både och, allt man gör mellan födsel och död kan ju kategoriseras som överlevnad. Men en sådan händelse som denna visar ju att vi som människor är kapabla att klara långt mera än vad vi tror är möjligt bara vi inte ger upp, även med ganska så dålig "överlevnadskunskap". Bra kunska kanske kan hjälp oss att inte gripas av panik eller ge upp och sluta kämpa.
 
Klättring...undrar vad han använder för protes? Mig veterligt finns dels de som går på elekriska impulser, lite känsliga och tunga och batteriberoende, dels de mer primitiva som styrs av en axelsele, mer tåliga men infästningar och skruvar utsätts för stora påfrestningar.

Om det är den axelremsstyrda kanske det blir knepigt med klättringen, eftersom sidan med armen i behåll används för att styra både vanliga armen och protesen.

Kan ju ha en krok med låsfunktion och låsa fast protesen efterhand. Men då måste han nästan ha det senaste; två kolfiberstavar fastsatta med titanskruvar i stumpens skelett, och "handen"/kroken/yxan..i andra änden. Gamla standard är annars en glasfiberarmprotes som stumpen får pressas in i över en kant. Verkar lite riskfyllt att hänga i den, och axelselen då.

Raskesven
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
chinerunner Web-tv Ute Överlevnad 51
skenya Kanske igen... Överlevnad 9
Avslutatmedlemskapx Askens innehåll igen Överlevnad 0
Mal Försvarets vita skinnhandskar....igen Överlevnad 3

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.