Norrøna Finnskogen hybrid vs Svalbard Flex1

Hej!
Jag ska vandra i Patagonien i Sydamerika i höst och undrar vilka byxor av Norrøna Finnskogen hybrid och Svalbard Flex1 som passar bäst för detta ändamål. Det kommer vara temperaturer mellan 0-15 grader och säkert regna en hel del. Det är därför viktigt att byxorna tål regn och är hyfsat varma (de behöver inte vara helt vattentäta, utan jag kan dra på ett par regnbyxor över ifall det öser ner). Finns det någon som har erfarenhet av dessa två byxor eller kan komma med tips om vilka som lämpar sig bäst?

Länkar:
https://www.norrona.com/sv-SE/Products/4017-13/7718/svalbard-flex1-pants-m/
https://www.norrona.com/sv-SE/Products/6063-14/3308/finnskogen-hybrid-pants-mw/
 
Jag kan starkt rekommendera Svalbard. Har själv ett par som är otroligt smidiga, slitstarka och håller för en del regn med. Ett givet köp, tycker jag. Dock tycker jag att du ska testa först så att byxorna passar dig och känns bekväma att använda.
Inga problem att ha dem under regnställ.

Anders
 
Jag kan också rekommendera svalbard Flex1. Jag har dessa som dagstursbyxor och för lite friare och snabbare turer.

Skulle jag gå ut med regnställ så tror jag att jag hade uppskattat ett par mindre täta byxor ex ett par helt i polycotton som andas bättre.
 
Finnskogen är mjuka, sköna och lätta men blir för svettiga tycker jag. Har både Finnskogen och Svalbard (heavy duty). Jag skulle dock inte vilja vara utan ventilationsöppning.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.