• Om "Fritt Forum"
  Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

  OBS!
  Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Klart.se retuscherar molnkartor för att dölja felaktiga prognoser.

Var inne på klart.ses molnkarta idag, kl 08:30. Denna molnkarta är en prognos som är ifrån midnatt, alltså endast 8 timmar gammal. Till min förvåning upptäckte jag då att man verkar ha retuscherat och ändrat om kartan för hand för att det inte ska synas hur grovt felaktig den är. Man försöker alltså dölja hur felaktiga de egna prognoserna är.

Är det inte lite märkligt att prognoserna redan efter åtta timmar är så grovt felaktiga, att man tar till så drastiska åtgärder som att för hand retuschera om molnkartan efter endast åtta timmar?
 

Bilagor

 • moln01.jpg
  moln01.jpg
  17.2 KB · Visningar: 243
 • moln02.jpg
  moln02.jpg
  16.2 KB · Visningar: 235
 • moln03.jpg
  moln03.jpg
  16.2 KB · Visningar: 231

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.