K2 base camp lavin

"an American woman is missing and feared dead after being caught in an avalanche. The source states that Erica Kutcher, 27 was struck near K2 base camp Saturday, and was on a climbing expedition, together with a Swedish climber and an unidentified person (both found alive).

ExWeb has had no reports of an American female (or Swedish male) climber applying for a K2 permit this season."

vem kan svensken vara? nå'n som vet?
det finns norrmän som är där och klättrar,
kanske har de tagit fel på land?
 
Fra norske K2 ekspedisjonens hjemmeside

"Jeg har akkurat snakket med Amerikanerne. De kom ned fra camp 2 på Abrzzi og fikk se at hele camp 1 (5 telt) var tatt i ras. De har ikke radioer og viste ikke at de som var i camp 1 hadde gått ned. De satte derfor igang å lete etter sine klatre venner og skjære opp telt i håpe om å finne folk, men heldigvis er alle ned i BC nå."

http://www.k2005.no/textView1.asp?menuId=3
 
Erica Kutcher

Har just anlant till den lilla staden Skardu med stor sorg i mitt hjarta.

Jag vet att ryckten sprids fort pa internet, manga ar delar av sanning andra helt falska.

Jag redogor har helt kort for den aktuella situationen:

- Lordagen 9:e July forlorade jag min alskade van och climbing partner sedan manga ar. Erica Kutcher ar fran United States och jag fran Sverige. Vi var pa en klatterexpedition till berget Shipton Spire, i narheten av K2 i Pakistan, vart mal var att uppratta en nytur pa den 1400 meter hoga vaggen. Det rader full vinter i omradet och very bad conditions.

Erica har inte aterfunnits, vi soker efter henne och ber for henne varje dag.

Erica Kutcher 27 och Pierre Olsson 36 ar de enda deltagarna pa denna expedition.

Slut fran Skardu - Pakistan
 
Tack för din rapport. Det var denna gång inga goda nyheter, och jag tror alla förstår att man i din situation inte har tid att “hänga på utsidan“. Internet är ett på många sätt snabbt media, men det kan aldrig bli snabbare än själva tillgången på information. När oron stiger, så ökar alltid efterfrågan på information och när tillgången understiger efterfrågan ersätts informationen med frågeställningar och spekulationer, oftast utan ont uppsåt.

För vad det är värt, kan du vara övertygad om att det är många som bryr sig och bekymrar sig för hur det gått för din vän. Ytterligare rapporter kan säkert vänta tills du har tid och känner för det!
 
Tyvärr har det nu kommit nyheter som jag antar är pålitliga, och tråkiga, senaste inlägget på Supertopo talar om att man funnit Erica Kutcher avliden i en lavin.

http://www.supertopo.com/climbing/thread.html?topic_id=83031&f=0&b=0

Jag har följt tråden ett par dagar, och har faktiskt reagerat över den enastående person Erica beskrivits som.

Jag känner ju varken Erica eller Pierre, men Pierre har ju ändå varit en "forumvän" varför jag djupt beklagar den förlust händelsen inneburit för Pierre och Ericas andra vänner och anhöriga.
 
Igar fann vi Erica. Det ar tio dagar sedan jag sist sag henne, Erica's liv slacktes av en lavin alldeles i narheten av basecamp.

Vi har tagit hand om henne och just nu ar hon pa vag till sin familj i USA.

Jag ber till gud om styrka att kunna hantera denna situation, Erica har berort sa manga manniskor med sin fantastiska personlighet, manga saknar henne.

Mitt liv kommer aldrig att vara det samma utan Erica.

Se mer om Eri pa: http://www.supertopo.com och http://www.rockclimbing.com
 
Mina kondoleanser till förlusten av Erica och hoppas att det löser sig för dig med de pakistanska myndigheterna, när du nu kan läsa detta.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.