Jaktkanot?

Hej!
Var på Sören Colbings hemsida och där avr det en bild på honom i en synnerligen läcker båt, s.k. jaktkanot. Ser precis ut som en blandning mellan kanot och roddbåt.

Vad används de till? Säljakt?!
Vad är tanken med designen och hur skiljer den sig mot en vanlig kanot/roddbåt i användningsområdet?

Snyggare båtdesign får man iallafall leta efter!

http://www.colbing.se/mrColbing.jpg
 
Hej

Jag vet inte om det är likadant överallt, men här är jakt mer en gammal benämning på båtar i allmänhet som mest användes för nöjes skull t.ex segeljakt och även motorjakt.
Benämningen har inget att göra med det med den numera annvända beteckningen yacht

Den blekingska jaktkanoten är en mycket fin skapelse och har antagligen (vet ej) använts vid sjöfågeljakt och en del fiske, den är naturligtvis också segelbar.

Vi har själva en liten 17 fots snipa byggd i Blekinge (för länge sen), den är mycket snarlik en jaktkanot i linjerna och är en fröjd för ögat.

/Stig
 
sjöfågeljakt

Jaktkanoten användes förr framförallt till sjöfågeljakt, då ofta gråmålad för att ta sig fram osynlig. Begreppet kanot antar jag kommer av att den spetsgattad i för och akter. Den båt Sören Colbing använder är byggd av Lunds Båtbyggeri strax söder om Kalmar, www.lunds-boat.com. Se också Kanotseglarnas hemsida, via ssf.se. Då jaktkanoten främst är en kanonfin roddbåt är de moderna segelkanoterna riktigt häftiga jollar.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
jaktkanot Paddling allmänt 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.