Jämförande test tre ledande palmkartprogram

Prisvärdhet?

Hej Bengt!

Ambitiös och bra test du har gjort. Om jag har lyckats tyda de olika fabrikanternas hemsidor rätt är dock Fugawi rätt mycket dyrare än Atlas. Vilket program tycker du är mest prisvärt?

/b.
 
vad är mest prisvärt?

Finns inget enkelt svar lite beroende på vad man skall använda den till.

1 För användare enbart med Sjökort -
ATLAS är helt tillräckligt och nästan jämbördigt med Fugawi om man väger olika för och nackdelar .Om du har tillgång till en digital bild av ett sjökort och ett bildhanteringsprogram är palmprogramdelarna i Fugawi eller ATLAS i stort likvärdiga- marginellt lite mer jobb att kalibrera ATLAS men lätt.Noggrannheten i palmen blir suveränt med båda programmen vilket är ett viktigt konstaterande för ren Mercatorprojektion .
Om man har tillgång till sjökort på CDskiva behöver man ett kartprogram antingen OZI eller Fugawi för att kunna ta ut en bild-har man OZi är det onödigt att skaffa Fugawi- om du däremot inte har något kartprogram skulle jag defenitivt betala merkostnaden för Fugawi dock och inte köpa ATLAS eller Pathaway!

2 Användare av Vägkartor eller terrängkartor-
Har man nåt annat PCkartprogram än Fugawi rekommenderar jag att avvakta till framåt nyåret och se på de uppgraderingar som kommer på både ATLAS och PathAway /jag har fått bekräftelse av båda sedan de tagit del av mina tester/-de kommer båda med en ny version i klass med Fugawi vad avser noggrannhet och wp/trac/routehantering och nästan lika enkel att kalibrera-"nästan " för att Fugawi har fördelen att få med nödvändiga kalibreringskoordinater automatiskt när man exporterar kartan till palm .ATLAS/PAthAawy däremot måste exportera några waypoints och ta fram en kartbild manuellt .

3 Användare av alla typer av kartor tex i båten ,bilen , på snöscootern ,kanoten eller i skogen-som vill kalibrera allt kartmaterial i bildformat man komma över på internet eller scannat material.

Tveklöst investera i Fugawi direkt!!! Man behöver ett avancerat kartprogram för PC i botten för ATLAS och Pathaway också för att vara flexibel att göra kartor med tex kalibrera en internetkarta. Då är det logiskt att investera i ett helt FUGAWIsystem direkt!! DVS även om du råkar ha en OZI version tyvärr...Här är nog FUGAWI överlägset med sitt Palnminterface

http://w1.461.telia.com/~u46117029/index.htm


/Bengt
4M (Member Moving Map Mafia)
 
Bengt!

Tack för informationen. Har du förresten testat Trippilot från Atlas? I mitt tycke ett eminent program, om än mer ägnat för bilkörning än friluftsliv.

B.
 
Trippilot läckert

Har använt Trippilot i praktiken -Suveränt i sin enkelhet men som sagt gjort för bilkörning!
Man ser hur det funkar på min nav site första sidan långt ned http://hem.passagen.se/bigben39/ och även på den svenska versionen.
Via http://www.gpspilot.com/TripPilot.htm
kan man beställa en betaversion gratis och testa.
För att kunna ladda ned kartorna direkt från internet till palmdatorn kan man köra internet över laddstället mot PCn om man installerar Mochasofts sharewareprogramm Mocha W32 PPP på PCn och som kan hämtas från
http://www.mochasoft.dk/

Det är värt en övning att surfa från PALMen över PCn -en rolig kombination där man får kalibrerade kartbitar av alla väsentliga vägkorsningar in i Palmen för valfri resa mellan två gatuadresser i Europa!

/Bengt 4M
 

Liknande trådar