Intresserad av alpin klättringskurs i sommar?

Undrar om det finns någon som kan vara intresserad av att hänga med på en alpin klätterkurs i Alperna v27 alternativt v28 med en svensk guidefirma. Jag har varit i kontakt med Mountainguide och Mont Blanc specialisten och inväntar lite kostnadsförslag från dem. Veckorna är inte spikade utan kan diskuteras.

Om vi är 2-4st är det lagom storlek och det borde kunna räcka med en guide och därmed bli väsentligt billigare jämfört med att åka på egen hand. Lämplig bakgrund är att behärska någorlunda att kunna gå med stegjärn samt lite erfarenhet av att vistas i alpin miljö. Själv försökte jag mig på en bestigning av Mont Blanc förra året och vill vidarutvecklas i år och lära mig alpin klättring från grunden med rephantering, säkring, repellering, routefinding, glaciärvana, kamraträddning etc. Jag har även ambitionen att göra någon 4000+ topp som avslutning/fortsättning på kursveckan. Om det är någon som är intresserad nås jag på nsidirop@tele2.se
 
Låter helt klart intressant. Jag skulle vilja veta mer och testa! Är student så priset får ej skena iväg. Är lite anti mot att betala mängder med pengar för kurser.
 
Japp jag är intresserad! Tittar själv på en organiserad resa till Mont Blanc med UCPA, deras Argentiere paket. Vill helst bestiga berg med Guidad tur nu i början iaf. Vilken nivå ligger ni på?
Vill helst bestiga ett 4000+ berg, gärna Mont Blanc.

Har ni Msn så kan vi snacka mer där, finns på md7dani@hotmail.com.

/Daniel
 
Tanken är att hitta en lämplig fortsättningskurs som leder till att man kan bli lite mer oberoende av guidade turer. Viss vana i alpin miljö är som sagt bra att ha, grundläggande hantering av stegjärn och isyxa tex, för övrigt är det svårt att säga vad det är exakt, inte helt nybörjare i alla fall. Jag håller på och sållar terrängen just nu bland guider och firmor. Man får nog vara beredd på att det kostar en slant att komma in i den alpina världen.
 
Anyone??

Hejsan,

jag ruskar liv i tråden i förhoppning om att någon är intresserad! Vi är några personer nu, inklusive trådskaparen, som planerar för en kursvecka med Mountain Spirit i Chamonix runt vecka 29. Programmet kan skräddarsys men blir troligtvis något i stil med deras Alpine Intro Course + kanske någon 4000+ topp, se länken:

http://www.mountain-spirit-guides.com/alpine-climbing-courses.asp

Målet är att vi blir 4 pers, då blir priset överkomligt och det finns fortfarande möjlighet att göra hyfsat avancerade turer. Vi vill gärna boka in oss senast mot slutet av kommande vecka.

Hör av er så får ni mer info av oss!
//Björn
 

Bundsen

Gäst
Nu är jag kanske ute för sent men jag skriver ändå.
Jag är intresserad av detta och jag har ev en polare som är intresserad också. Har dock inte pratat med honom närmare om något sådant här, men jag ska göra det ikväll, då jag såg den här tråden nu.
Jag har dock ingen so helst erfarenhet av bergsbestigning i alpinamiljöer och det har inte min polare heller. Däremot har jag en grundkurs i klippklättring och ska ta en forsättningskurs i detta i maj. Polaren ska ta grundkursen då.
Jag vet inte hurvida våra erfarenheter "räcker" till eller ej. Men jag att det skadar ju inte att skriva iaf.
Hur som helst så är min msn Bundsen85@hotmail.com.
 
Hej gott folk

Det finns fortfarande plats på klättringskursen för den intresserade. Så här ser programmet ut med trolig start den 12:e Juli i Chamonix och avslut 17:e Juli:

Dag 1: Genomgång grundläggande klättring, rep och säkringsteknik
Dag 2: Mixklättring och is, kamraträddningsteknik, klättring petite Aig Verte 3512 möh
Dag 3: Traversering av Point Lachental 3616 möh och isklättring. Övernatting Cosmique hyttan.
Dag 4: Klättring på Cosmique ridge
Dag 5: Resa till Gr.Paradiso, övernattning Chabot
Dag 6: Klättring och toppbestigning Grand Paradiso 4061 möh

Kostnad 720 Euro om vi blir 4 personer, vi är 3st just nu. Inkluderar 6-dagars guidening, 2 nätter i bergshytta, all klätterutrustning, all transport. Programmet är flexibelt och guiden justerar enligt gruppens önskemål och förmåga.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.