High camp i Lyngen

Vi funderar på att anmäla oss till Fri Flyts high camp i Lyngen 2010. Finns det någon därute i toppturssverige som har erfarenheter från tidigare år av detta high camp? Är det fokus på alpin upplevelse eller på nedförsåkningen? Har det varit en blandad deltagargrupp eller är det mest de vanliga topptursnördarna, dvs. män 25-35 år? Hur stora grupper på varje tur? Finns det olika nivåer på turerna vad gäller svårighet och ansträngning? Vad har high campet kostat?

Som ni ser är frågorna många och svaren få men det verkar mycket intressant med topptursfestival i Lyngen! Vi är tacksamma för all hjälp eller åtminstone ledtrådar.

Mikael
 
Har endast varit i Lyngen samtidigt som denna High Camp och det är sannerligen ingen rolig syn, horder av Norrönaklädda oslobor som i långa led som går upp på fina men ack så tråkiga Lyngentoppar (Storgalten, Kavringtind, Tafeltind m.m) I år är visst deltagarantalet något mindre men upplägget antagligen detsamma. Om det är fina turer ni prioriterar skulle jag rekommendera att ni åker dit på egen hand. Finns ett hundratal andra turer att göra som är minst lika fina som dom High Campen gör och då slipper man också åka uppspårad snö på nervägen. Good luck!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.