Havskryssare...

Är det någon som har några bar tips på en havskryssare med bra seglings egenskaper som är runt (loa 9 m)?? Helst en äldre modell i trä sökes...
 
Hej!

En svår fråga att svara på. När träbåtar byggdes som flitigast var det ovanligt med serieproduktion på det vis plastbåtar produceras i dag. Därför kan det vara svårt att rekommendera en specifik modell. Utöver detta bör man nog ta med i beräkningen när man letar båt, att träbåtars skick varierar väldigt beroende på hur säljaren skött båten. Det är ytterligare en faktor som gör det svårt att söka en båt utifrån en i förväg önskad modell.

Ett generellt tips är kostrar, de brukar anses vara sjövärdiga. Det är mitt tips!

I övrigt kan jag rekommendera http://www.trabatsakuten.nu. Där finns oerhörd kunskap kring träbåtar och en hel del inspration.

//Anders - plastbåtsseglare
 
Aptiretare

Länken hade en punkt för mycket. http://www.trabatsakuten.nu fungerar. Fanns en del båtar till salu där T ex "Colinarcher kopia 32fot" om den inte är såld redan. Nästa annons en Mälar 25 är inte någon havskryssare men är utmärkta båtar för skärgårds och kustsegling i Östersjön. Vindö 30 nummer 1 ser också mycket intressant ut.

Men nu slutar jag jag får ju inte köpa segelbåt för min fru.

Thure
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.