• Obs! Tänk på att om du lägger ut din epostadress eller telefonnummer i forumet finns risken att de snappas up och används för spambrev och dylikt. För att slippa detta kan du istället be intresserade att kontakta dig via funktionen "Skicka epost till..." som finns i menyn man får få man klickar på ditt namn vid foruminlägget.

Gravid i Norge

Vi tänkte ta en tur till Norge nu i juli och vandra lite för att komma bort från värmen! Problemet är bara att vi inte riktigt vet vart vi ska åka - någon som har förslag? Vi tänkte oss Sylarna eller något norröver. Vi har förgäves försökt ta reda på vilka regler som gäller i Norge med allemansrätt när man tältar och eldar, men inte fått någon klarhet. Någon som vet något om det?
Till saken hör också att en av oss är gravid så vi tänkte undvika alltför svåra och påfrestande strapatser (och samtidigt myggen!). Någon som har erfarenhet av detta?

Tacksam för tips...

Misse och Calle
 
Se http://www.turistforeningen.no (DNT - Den Norske Turistforening).

DNT-boka "Til fots i fjellet" er, sammen med DNTs planleggingskart, godt egnet i forberedelsene. Vær oppmerksom på at når DNT sier at en tur "fra A til B" tar f.eks. 5 timer, så er det EFFEKTIV vandring i godt tempo eksklusive alle pauser..
DNT kan også ringes på +47 22 82 28 00.

Nordover kan også nevnes Børgefjell (her får dere fisk!). Hardangervidda er relativt flatt og derfor godt egnet for dere både i år og de kommende år m/ barn. Tafjordfjella er nydelig men kupért (og mindre besøkt enn f.eks. Jotunheimen). Trollheimen oppgir jeg ikke som et tips da jeg vil ha det for meg selv..

God tur!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.