Gift i friluftsjackor

Inte alls förvånande tyvärr.. Här är länken till Greenpeace sida om det hela: http://www.greenpeace.org/sweden/se...finns-inga-daliga-vader---bara-daliga-klader/

När företag märker sin utrustning med att den har en smuts och vattenavvisande beläggningar, det behöver inte vara bara kläder det kan vara hård utrustning också som verktyg, knivar och annat, så är det mycket sällan det är några naturliga saker inblandande utan det är framställda kemikalier. Det är inte sällan som dom är giftiga.

Ta bara en sådan sak som att allt ska ha flamskyddsmedel nuförtiden. Hur nyttiga saker tror ni är i ett sådant medel ?

Mvh // Johannes
 
Tro inte att 35/65 kläder är ett dugg bättre. För riktigt många år sen läste jag en artikel om möbel och frilufuftskläds textilier. Gifthalterna var mer än tillräckliga.
 
Kanske lite starkt sagt, men: det här var ju lika fullt med hål som i en uppäten schweizerost.

Kan nån som är lite påläst förklara hur det hänger ihop? Eller är det precis så mycket flum som det låter som?
 
Eldtröghet som krävs både i textilier i offentlig miljö som i textiler för utebruk, Baseras på bromidesalter, länge erkänt som giftigt. Bla reproduktionshämmande.
 
Eldtröghet som krävs både i textilier i offentlig miljö som i textiler för utebruk, Baseras på bromidesalter, länge erkänt som giftigt. Bla reproduktionshämmande.
Att dom sen inte är nedbrytbara utan kommer för alltid finnas i vår natur, att dom en efter en förbjuds bara för att låta nästa variant komma in på marknaden..
Det är ju helt sjukt. :(

Råkade läsa "Den Flamskyddade Katten" från Naturskyddsföreningen, lite av en ögonöppnare ;)
 
Bromider brukades ju i stenåldersframkallare i fotolaboratorium, och ännu av dem som kör analogt.
Födelsestatestiken hos labpersonalen är en rätt tom läsning. Men sent vaknar mänskligheten, sålänge som man kan göra förtjänst på processen.
Elektronikindustrin är en annan stor brukare av bromider. De finns överallt omkring oss.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
calypso63 Nalgene giftiga Utrustning allmänt 1

Liknande trådar