Galileo hotad

Den 25 mars avgörs det på ett EU-möte om Galileo´s framtid. USA ser Galileo som ett hot mot GPS och bedriver därför hård lobbyverksamhet för att projektet ska läggas ned. Vilket det enligt en artikel i CS finns stor risk för.

Fakta:
EU vill ha ett eget system ifall USA plötsligt skulle få för sig att stänga av GPS. Samma mottagare ska kunna användas för båda systemen.
Istället för 24 satelliter kommer Galileo att ha 30 stycken. Positionen med handhållna mottagare kommer att kunna fastställas med ett fel på högst 4 meter.

Taget från Computersweden 25 januari.

MVH Pack
 
Demokrati

Men eftersom EU är en demokratisk organisation så är det väl inte svårare än att vi tar tag i våra valda delegater och förklarar för dem hur det ligger till. Är vi riktigt duktiga så samkör vi vår upplysningskampanj med andra länder. EU gör ju som deras medlemsinvånare vill, eller?


OBS!
All eventuell ironi är läsarens egen tolkning av ett seiöst inlägg.
(Yeaah right!)

:)
 
Vaffö då då??

Ja, varför skulle några fjantiga europeer hålla på och mixtra med sånt, när det finns riktiga amerikaner, som redan har fått det till att fungera, och dessutom har varit på månen, och dessutom konkurrerat ut den store rödingen från den militära världskartan.

Så varför??

Anders
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.