Flottepaddling Dalarna

Hej!
Jag och en kompis går 3:e året på gymnasiet i Uppsala. Vi ska planera och utföra ett projektarbete i år då vi tänkt att för det första bygga våran egen flotte och sedan ta oss från punkt A till punkt B med den på något av Dalarnas vattendrag.

Vi har däremot svårt att hitta en bra rutt vi vill åka. Vi vill gärna att det är mycket vildmark runt omkring, alltså inte så mycket åkrar och samhällen. Det ska vara möjligt att ta sig fram med flotten överallt och som sagt ska det vara kring Dalarna/Upplands trakten.

Om någon har något förslag till punkt A och B får ni gärna komma med dem. Vi har tänkt att vara ute i några dagar så det kan vara en ganska lång bit.

Kom gärna också med andra tips och idéer som kan vara bra att veta.

Tack!
 
Inte dalarna, men på klarälven i norra värmland har det iaf funnits en scoutkurs där man åkt flotte.. vet inte hur det är med kursen numera, men verkar finnas företag som erbjuder flottfärder där iaf... Har inte provat själv, så jag vet inte vilka sträckor som är lämpliga.
 
Okej, tack för tipset. Vi har funderat en del på klarälven nu också. Är mest inne på den norra delen där det verkar vara mera skog och vildmark runt omkring. Har kollat på Google Earth och hittade inga eventuella hinder för oss att ta oss fram, men det är väl ingen säker källa.

Någon som har tips på ställe man kan lägga i samt ta sig i land på norra delen av klarälven?
 
Hej!
Dalälven har ganska många kraftverksdammar och forsar. Är det en flotte av timmerstockar ni ska bygga kan det bli svårt att ta sig förbi dem. Möjligen kan ni åka på Österdalälven vid Älvdalen mellan Åsendammen och Väsadammen. Det är ca 25 km men lätta forsar förekommer som kan vara grunda om det är lågt vatten.
En fin sträcka är dock Klarälven med lämplig start strax nedanför Sysslebäck vid Branäs-Vingängssjön. Där är älven lugnt flytande och utan hinder så man kan glida upp till en vecka på den.
Voxnan som förslogs är fin men det är nog bara en dagstur från Vinströmmen till Voxnabruk. Ovanför Vinströmmen är många forsar och längre ned finns kraftverk.
Indalsälven mellan Järkvissle och Bergeforsen ( vid Sundsvall ) skulle nog kunna vara en fin sträcka också.
I Uppland finns nog tyvvärr inget som passar er.
Tina
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.