En riktigt bra sadel för kvinnor?

När jag cyklar får jag ont efter en stund i senan på insidan av låret eller ljumsken (ung 3 cm nedan sätet). Har testat flera olika sadlar med samma resultat. Det hårda i sadelns sidor "skaver" liksom. Finns det en riktigt skön sadel gjord för kvinnors form?
 
Det finns massor av damsadlar! Men det är en smärre vetenskap att hitta åt de sadlar som passar ens egen bakdel. Har du kanske nån cykelbutik i närheten som tillåter hemlån av sadlar?
 
Det går att mäta upp hur brett man har mellan sittknölarna och sedan köpa rätt sadel efter det, välsorterade och kompetenta cykelbutiker kan hjälpa dig med det.

Tror inte man ska stirra för mycket på om det är en kill- eller tjejsadel utan bara bry sig om vad som passar. Bara för att tjejer generellt har bredare höfter betyder det ju inte automatiskt att alla tjejer ska ha en bred sadel. Det finns större skillnader mellan olika tjejer än det finns mellan kill- och tjejsnittet...

Det går inte att rekommendera sadlar åt andra utifrån egna erfarenheter, om inte båda individerna har goda erfarenheter av modell X.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.