DST Vättern

Enligt LLK:s Östgötavatten är DST (Den Stora Turen) "att åka hela sjöns längd på en dag". Den sydliga punkten blir ju rimligen Jönköping, men det verkar lite oklart exakt var den nordliga ändpunkten ligger. I texten talas om Grönön, Bastedalen, Harge eller Södra Kärra. Alla dessa ligger utanför skärgården i norr. Andra har hävdat Stora Hammarsundsbron eller rentav Askersund. Askersund ligger ju dock inte vid Vättern proper utan vid Alsen, som förbinds med Vättern genom Hammarsunden. Och den norra skärgården och Hammarsunden är ju alltid (?) oåkbara när Storvättern ligger.

Så vad är egentligen definitionen på DST Vättern?
 
Vi pratar inte om

Guinness rekord här.

En sån här tur blir alltid olika beroende på väder, vind, is, sällskap, dagsform, hur länge det är dagljus etc.

Genomförde en härlig sån här tur i söndags knappt 8 timmar för 120 km och det gjordes ett antal i helgen som var.

LIte film http://www.youtube.com/watch?v=zV_HAg-UqZs

Färdrapporten är färdig att läsa för er som har tillgång till skridskonätet och blir tillgänglig för alla efter en vecka. http://www.skridsko.net/skridskonet/fardrapport/fardrapport-v.asp?ID=30476

Thure
 
Senast ändrad:
Nej det är naturligtvis ingen exakt vetenskap, själv är jag glad att överhuvudtaget få tillfälle att åka på Vättern. Men kan man vara överens om att man ska åtminstone upp till Karlsborg/Motala från Jönköping för att man ska kunna tala om en DST? Då överskrider turen troligen också 100 km, vilket är en jämn och fin siffra. Mötte förresten dej Thure utanför Kråk i söndags, bra tempo där. :)
 
Vad tror ni om helgen då? Det känns lite mörkt men tror ni att vi kommer kunna testa denna tur då? Jag funderar lite på om den är möjlig att göra över två dagar istället för en (skulle passa mig tempo lite bättre).
 
Är ni helt galen där i Sverige, tiotals plurrade under veckoslutet, svävare var ute hela dagen, och samma händer varje sesong.
 
pekvirk skrev
Är ni helt galen där i Sverige, tiotals plurrade under veckoslutet, svävare var ute hela dagen, och samma händer varje sesong.
Tro inte alltdu läser på nyheterna, de vet sällan vad de pratar om. svävaren behövs inte primärt för långfärdsskrinnarna(några plurrade men tog sig upp igen och bytte om som man brukar), utan för de som ger sig ut utan isdubbar, med barnvagnar och hundar och ungar utan att ha riktig koll på var farligheterna finns
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
thureb Isdrift på Vättern Långfärdskridsko 6

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.