• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Drar på sniskan!

Hej, jag är helt ny här och hoppas jag kommit rätt? När jag springer med en av våra strävhårshanar så drar han snett och går på 2 spår, som man tänker sig en häst i dressyrrörelsen "sluta".Han drar åt vänster hela tiden och lägger sig på vänster bog, rumpan buktar åt höger. Jag berömmer om han skulle råka dra rakt men det är inte ofta. Hunden har tidigare sprungit drag med min man som är tyngre, och då i par med en mindre hund som inte drar i onödan; Jag är övertygad om att han lagt sig till med en stil som var ändamålsenlig då men knappast nu. Dessutom är jag orolig för att han snedbelastar sig om vi fortsätter, hittills har han bara sprungit ensam med mig 2 ggr och med sonen 1 gång på Hundlöpet i Stockholm i år. Sonen tyckte det var jättejobbigt att han drog åt så starkt vänster iom att loppet gick på promenadvägar bland vanliga flanörer...
Blir jätteglad för förslag eller om hänvisning vidare!
 
Hej!
Jag har hört att vissa hundar "krabbar" för att det går för sakta.
Har du möjlighet att öka farten << så prova och se om det hjälper.
 
De kan va att hunden är starkare på ena sidan...typ att den e vänster el högerhänt som en människa..

Sen kan de absolut bero på vad du har för sele om fästpunkten för draglinan ligger för långt upp på ryggen istället ner mot svansroten el bakom svansen..
 
Hundar springer naturligt snett, de är asymetriska på insidan med bara en njure. Rätt selpunkter och repinfästninge gör det bekvämare för hunden. Experimentera på!
go tur
 
Kan det vara så att hunden är kort i ryggen och krabbar för att ta ut travstegen? Isf skulle jag klassa det som naturligt. Om det kan vara skadligt vet jag inte.
 
Kopplet?

Vår dam krabba (vilket bra ord) när kopplet går ner mot hennes sida. Med en rem i varje sida och kopplet bakom henne går hon rakt. Rör sig hunden likadant lös?
 

<% if (false): %> <% endif %>