Bindningstyp?

En knepig kompromiss-fråga:

Min flickvän ska strax införskaffa långfärdsskridskoutrustning, dvs. skridskor och pjäxor. Hon vill (av ekonomiska skäl) även kunna använda samma pjäxa till att åka längskidor, helst både på tur och i spår.

Vad är hennes bästa alternativ? Ska hon skaffa klassiska 75 mm Nordic Norm pjäxor, eller är de nyare varianterna bättre (det verkar finnas en uppsjö av alternativ, Rottrfella NNN BC, Salomon X-adventure, Salomon SNS Profil, Salomon SNS Pilot, etc etc)? Är det någon skillnad på kabel-bindning och bygelbindning (typ Rotafella Super Telemark)? Kommer alla dessa varianter att överleva eller kommer vi tillslut ha en standard kvar om tre år?
 
Här är det i allra högsta grad frågan om en kompromiss. Det finns pjäxor/bindningar som passar till skridsko och turåkning och det finns de som passar för skridsko och längdåkning. Bindningar/pjäxor till skridskor är de samma som till skidor så här gäller det att hitta en kompromiss mellan tur och längdutrustning vilket lämpligtvis är någon form av "BC"-bindning. Salomon har ett sortimen av vättiga pjäxor och bindnigar för ändamålet. Det är dock bara att konstatera att längdprylar inte funkar på tur och turprylar ännu sämre i längdspåret. Så ska man gå mycket på tur är det bättre att investera i en billig turutrustning.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
johan5588 Vilken bindningstyp är detta? Turskidåkning 9
rikard_wiberg_hotmail.com bindningstyp Turskidåkning 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.