Billigaste kajakerna för närvarande?

Jag tror att det här med kajak är något för mig, men om jag måste hyra varje gång jag vill ut tror jag inte det blir mycket paddlande utav, så därför skulle jag vilja köpa en billig kajak till att börja med. Var köper man för närvarande billiga kajaker, något företag i Estland som skickar hem den till mig?
Jag vet att frågan varit uppe en och annan gång tidigare, men enligt sökmotorn var det ett tag sedan, och marknaden kanske förändrats?
 
Gör en insats för miljön - köp begagnat!

Jag tycker det är lite synd att så många köper billiga, nya kajaker av halvbra kvalitet och design. Kajaker håller länge - särskilt om de är i glasfiber. Det är lite ansvarslöst att köpa nya kajaker med slit-och-släng-attityd, bara för att de är billiga.

Dessutom är det ofta bättre för plånboken att köpa begagnat. En ny båt tappar en eller ett par tusenlappar i värde direkt. En begagnad kan ofta säljas för samma pris som den köptes för, förutsatt att man använder den någorlunda försiktigt.

Innan du hittat rätt båt, är mitt tips alltså att köpa begagnat - då kan du byta varje månad om det skulle vara så! ;-)

/micke
 
Bra förslag!!!
Det lär dessutom finnas gott om billiga begagnade kajaker av de olika estländska varianterna som en gång Point m fl importerade.

Rätt pris?
Klart under 5000 i nyskick med kapell, paddel och kanske nåt mer?
 
Efter att ha betat mig igenom begagnatmarknaden tycker jag mig kunna konstatera att begärda priser oftast ligger i nivå med eller tom högre än nypriserna från tillverkaren.
Om jag lovar att inte slänga min kajak i soporna, skulle jag kunna få lite tips på vilken modell från Tahe Kayaks jag bör köpa till min 184cm och 80kg? Jag har halvtaskig balans och minimal paddlingserfarenhet.
Vilken kajak bör min fru köpa, 162cm och 55kg, för att undvika alltför frekventa plurr?
 
Jag sålde min ettårs Tahekajak Mari Extra (skädda+roder) i höstas för 8750 kr inkl. paddel och kapell. Jag har ungefär dina kroppsmått och upplevde två nackdelar med modellen. Ett, den kändes rank olastad, behövde 10 liters dunk med vatten för att kännas stabil. Två, sittbrunnen är för djup för att kunna rolla med. Annars hade jag inga negativa synpunkter, kvaliteten OK för det relativt låga priset. Numera har Tahe försäljning i Sverige så direktimport verkar inte vara nödvändigt. Annars instämmer jag i synpunkten att köpa begagnat. Trots att min fru och jag köpte nya kajaker som vi är mycket nöjda med i alla avseenden.
 
Vänta

Hej
Något som jag har upplevt vad gäller paddlande är att man i början gärna vill ha en trygg, stabil, säker kajak. Men väldigt snart efter att man börjat bli varm i kläderna börjar man leta efter andra egenskaper. Så mitt råd är att vänta med att köpa kajak tills du inte längre känner att det viktigaste är att förhindra plurrning. Jag var på väg att köpa en speciell kajak för att jag tyckte den var så stabil och bekväm. När jag, efter att paddlat ett antal andra, satte mig i en sådan tyckte jag den var livlös och tråkig.
//Henrik
 
Henke, var bor du?

Om du finns i Stockholmsområdet, åk ut till Pampas och snacka med Svima, de har en stor bredd av kajaker och är mycket trevliga att ha med att göra.

Sedan om det bara är ett billigt pris som du söker, ja då får man troligen ta det som säljs billigt på Blocket och inte vara så kräsen i sitt val.

Jag tycker också att begagnat är mycet vettigt, men som sagt, då finns de kajaker som finns...
Om du orkar vänta så borde en lång vinter öppna för flera begköp, men om du inte riktigt vet vad du vill ha för kajak, ja då är det svårare.

Du kan alltid köpa en på chans och testa, gillar du den inte, sälj den igen. Begagnade kajaker håller värdet ganska bra, som kajakmicke påpekat tidigare.

Och som sagt, vad är rätt? den du köper kommer att vara för rank först men kommer du förbi "skräcken" kommer den att vara skön. Är den stadig och go i början, kommer den kanske att bli pråmig efter ett tag...

Jag tror inte att den perfekta kajaken finns...

Jag byggde en Thomasson Kavat först, men ville ha en "busigare" kajak, innan den ens var klar och bygger nu en Thommason Isfjord. Hade jag inte köpt ritning till Isfjorden samtidigt som Kavaten så hade jag istället byggt en Njord...

Det här med kajaker behöver inte vara så lätt, om man inte vill ;-)

/Rob
Besök gärna min blogg
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
erik_sylvan Vet ni något om kajakerna Ramberg eller Wassara Paddling allmänt 1

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.