• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Billigast flyg Göteborg-Bern

Vart hittar jag billigast flyg mellan Göteobrg och Bern i Schweiz mellan datumen 2-6 september?

Enkel resa 2 vuxna, vi har inga krav på komfort men flyger gärna i ett sträck.

Har letat på kelkoo.se och kollat SAS priser... men dom är sjukt dyra. Har aldrig tidigare bokat flyg så jag vet inte riktigt vart man ska leta...
 
Jag letar på följande ställen:

http://www.reseguiden.se/
http://www.kayak.com/
http://www.whichbudget.com/ (för att hitta lågprisbolag)
http://www.amadeus.net/

Jag kan ju tillägga att du nog är litet för tidigt ute för att hitta något riktigt billigt.
Generellt är det bra att veta att Schweiz inte är billigt att flyga till (Basel och Genève är väl OK) men priserna brukar vara "normala" (under 3000:) om man bokar med 2-3 veckor kvar. Om man har is i magen kan man göra fynd men det är förstås inte helt riskfritt...

[Ändrat av haskell 2007-03-09 kl 01:11]
 
Flyga till Bern ??? Från Göterbog ???

Jovisst, Bern har en liten flygplats, det är möjligt att någon har något taxiflyg dit ;).

Däremot finns utmärkta tågförbindelser från Basel, Zürich och Geneve. Billigt ?? Lufthansa, Swiss och Sas är relativt dominerande. Men då de tillhör samma grupp tycks inte priskonkurennsen vara så stor, tyvärr.

Men faktum är att Lufthansa har en förbindelse via München till Bern. Det finns några andra via London också.

Varför inte ta tåget hela vägen, eller buss?
 
Lågprisflyg?

Ryan Air flyger från Nyköping till Milano (Bergamo). Kanske kan vara något att undersöka biljetterna kostar nu 80 Kr.

Att åka tåg hela vägen är bättre för miljön men det tar tid och kostar.

Thure
 
Priset till bergamo är ju ok, men från göteborg till nyköping och från bergamo till bern. Nja det blir också tid och pengar.

Faktum är att tåget inte alltid tar så mycket längre tid än vad man tror. Jag åkte några gånger mellan Linköping och Zürich och tidsvinsten med flyget var då bara ca 4 timmar. Priset med tåget var minder än 2/3 av flygkostnaden (då).
 
MW; sa:
Jag åkte några gånger mellan Linköping och Zürich och tidsvinsten med flyget var då bara ca 4 timmar. (då).

?? De gånger jag åkt tåg till Zürich har det tagit typ 12 timmar från Köpenhamn. Övernattade du på Arlanda eller Kastrup??

Ett svar på trådfrågan: Det går att köpa SAS biljetter tor Geneve eller Zürich för ca 1300.- om man köper dem "lagom" länge innan man ska resa. Lagom brukar vara 2 -3 månader, jag gjorde det senast nu i Januari. Emellanåt finns det billiga kombinationer med KLM, Air France eller BA med byten i Amsterdam, Paris eller London. Slutligen kan man ibland ha tur och få ihop en resa med Malmö Aviation/Brussles Airlines via Bryssel.....

En bra site för att knåpa ihop resor är http://www.dohop.com
 
petmeu; sa:
MW; sa:
Jag åkte några gånger mellan Linköping och Zürich och tidsvinsten med flyget var då bara ca 4 timmar. (då).

?? De gånger jag åkt tåg till Zürich har det tagit typ 12 timmar från Köpenhamn. Övernattade du på Arlanda eller Kastrup??
Tidsvinsten inte restiden,

Förutsättningen vad att jag måste jobba på Fredagen och vara nere på lördagen.

Altenativ flyg, jag kunde inte ta mig till Arlanda för att ta flyget på fredagkvällen utasn att ta ut en semesterdag. Med tåg och incheckningstider hade jag varit tvingna att åka på förmiddaggen. Sulle jag åkt på lördagen hade jag varit i Zürich ca 1200.

Alternaiv tåg, flexa ut rån jobbet kl 1600 och ta Nattåget till Hamburg. I Hamburg tåg till Mannhein byte och vidar till Zürich. Framme 1800. Tidsförlust 4 timmar.

Nuförtiden tar det konstigt nog längre tid om jag skulle göra samma sträcka. Anledningen är att nattåget Stockholm Hamburg inte går längre. Det blir mer byten som tar tid.

Vad jag vill säga är att det inte alltid är bara restidan som räknas.

Nu ska frågeställaren åka mellan Göterborg och Bern, det innbär byten. Tåget eller buss kan kanske fortfarande vara ett alternativ även om jag spontant skulle tro att flyget är bättre. Om man flyger får man dock mer möjligheter om man tar Zürich eller Basel som ankomstort.
 
Air Berlin (som rekommenderades i inlägget ovan) just nu under 500:- för en enkel resa Göteborg - Zurich.......
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.