Smörgåspapper och matpacker
Jag föredrar och gå till slaktern i Danmark och köpa några högt belagda men åter till matpakken, som onekligen är en Norsk paradgren, bland flera.
Smörpapper finns på rulle och i block. Båda sorterna behövs för min metod.
Mellanpapper är viktigt det skall vara större än brödskivorna på både längden och bredden men inte extremt.
Inslagningspappret skall vara så brett som dubbla sammanslagna mackpaketet.
Slå in precsis som en bok, runt, vik in kortsidorna, tryck till med tummen, vik in en gång till och tumma, andra sidan likadant och vik upp. Färdigt!
Misslyckas du så tänk på att övning ger färdighet och var glad att det finns gladpack, men visst är det lite fusk.
Jag förvarar mina matpakker i en fryspåse, 3 liter, med servietter, om jag är på dagsutflyckt, eller veckoända. På veckoövningar ersätts servietten av metervaran, dubbel. Veteraner förvarar mackorna i bleckburk eller aluminiumdosa, det har sina fördelar, norrmän gör det ofta!
Gå så ut och öva inför tv-tittandet. Själv skall jag ut i solen och njuta mitt smörgåspaket.
Go fikapaus
Johan K
[Ändrat av johankse 2002-02-14 kl 09:38]