Nyheter > Vintertider

Vintertider

Winter Show arrangeras i Kungsträdgården den 11-12 november. Ett event för alla som älskar att åka skidor. Det är fri entré och alla aktiviteter är kostnadsfria.

Det har fraktats in 150 kubik med snö för att kunna bygga bland annat ett längdskidspår och en skicrossstart i parken. Svenska Skicross förbundet finns på plats för att visa upp sin sport.

Anders Erikson är där för att prata vallning och ge tips för den som vill utveckla sin längdskidåkning. Det finns möjlighet att testa nya skidor och  låna utrustning på plats. 
Skidåkare behöver träna på balans, och den som vill kan testa att gå på lina och indooboard.

Barnens Vasalopp är på besök och alla barn kan prova på längdskidåkning under Winter Show. All utrustning som behövs finns att låna på plats. 

Svenska och utländska vinterdestinationer finns representerade under dagarna.

Läs mer om Winter Show.

Vintern börjar i Mora och Sälen 9–12 november

Vasaloppet har sedan i vintras sparat 8000 kubikmeter snö i Oxberg och tack vare den kan Vasaloppsarenan öppna för skidåkning. Redan den 9 november öppnar spåret i Mora men invigs ordentligt på lördagen den 11 november. Det blir en helg med olika aktiviteter i både Mora och Sälen.  

På lördagen den 11 november är det bland annat stor invigningsfest av IFK Moras föreningshus i Hemus och Vasaloppsarenan i Mora där vinterns skidsäsong nu kan börja. 

På söndagen den 12 november fortsätter programmet i Sälen med föreläsningar på Högfjällshotellet, öppning av Vasaloppsarenan på Vasaloppsstarten och möjlighet för alla skidsugna att testa på en riktig Vasaloppsstart.

Se program.

Snöläget på olika skidorter i landet hittar du på snörapporten. Snödjup i hela landet finns på SMHI:s snödjupsida.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in