Bloggar > Liv i naturen

Liv i naturen

Här berättar jag och skriver ner resor och naturupplevelser jag har haft, som ett minne för mig själv och inspiration för andra. Jag älskar att vara ute i naturen och vandra, klättra, kajaka och åka långfärdsskridskor på vintern. Jag bor i Norrköping, nära till skärgården, vandringsleder, fina små sjöar och naturreservat. Ofta behöver man inte åka långt för att få en riktig fin upplevelse, även om jag har kommande planer på längre resor, tex att besöka den svenska fjällen.

Vitsippor på Djurön våren 2016

En vårkväll  när vitsipporna blommade som mest åkte vi ut till Djuröns naturreservat, som ligger ca 1 mil från Norrköping.

Från bilen är det en liten vacker promenad, förbi ängar och lite skog. Vitsipporna fyllde verkligen hela skogen och det var så vackert. Vid vattnet, Bråvikens kant, stannade vi till för att grilla korv och titta på solnedgången.

Djurön är fantastiskt vackert och som allra vackrast när vitsipporna blommar som mest!

Postat 2016-10-24 16:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Toppen Ågelsjön ensam september 2016

En dag i september bestämde jag mig för att fånga solnedgången från toppen av Ågelsjön.

Ågelsjön är ett vackert vandrings- och klättringsparadis som jag ofta brukar besöka i alla fall på sommarmånaderna. För att få en riktig utmaning bestämde jag att jag skulle cykla dit och hem, en liten nätt cykeltur på ca 3 mil. Och jag skulle göra det ensam, hade jag bestämt. Jag packade matsäck och en pannlampa och sedan kollade  jag upp när solen skulle gå ner. Det var ju den jag skulle fånga, så den ville jag inte missa!

När jag var ute vid sjön, lämnade jag cykeln och började gå upp mot toppen. Det tar ca 30-40 min och det är tidvis ganska brant. Väl uppe på toppen slog jag mig ner och njöt av den vackra utsikten. Solen gick sakta ner och det var alldeles tyst och stilla. Så magiskt!

När solen hade försvunnit  blev det snabbt kallt och jag skyndade mig ner från toppen  och cyklade tillbaka till stan. Konstig känsla att komma tillbaka till stan, där allt rullar på när det känns som om man varit på en plats där allt står stilla. Där.

Men. Jag fångade solen i en solnedgång. Och det var magiskt.

 

Postat 2016-10-24 14:49 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

 

Logga in