Bloggar > Hugin och Munin

Hugin och Munin

Äventyr tillsammans och på egen hand, stora siktet just nu inställt på Kebnekaises sydtopp i juli 2020.

Halkträning i Brudarebacken

Vi passade på när det var strålande söndagssol och gav oss ut till Brudarebacken i Delsjöområdet för att traska lite backe med stavar. 

Det är en liten skidbacke med drygt 40 meter fallhöjd, så man får gå några gånger upp och ner, men det funkar ju bra för att vänja benen vid backar. När vi kom dit fick vi ändra planen från "rask gång i backe" till "inte halka i backe" eftersom de senaste dagarnas regn hade gjort marken ordentligt lerig och halkig.

Blev en god tur ändå på ca en timme med backar, lera, solsken och vacker utsikt över Göteborg. Helt okej söndagssyssla.

Laddar om när vi haft lite torrare dagar och kan hålla bättre tempo i backen, men det är något att se fram emot. Till dess får vi hitta grusade/asfalterade backar att använda oss av :) 

/Cecilia &Tommy

Postat 2020-01-21 11:18 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Ett steg närmare Kebnekaise

Nu är det bokat!

Topptur med guide längs östra leden och siktet inställt på Kebnekaises sydtopp! Peppen!

Boende för två nätter på Kebnekaise Fjällstation är också fixat, så nu är det bara tågbiljetterna som ska ordnas när de släpps, sedan är nästan allt det administrativa ordnat och "bara" att förbereda oss själva och vår packning kvar.

En nästan två veckor lång semester i norr med mycket vandring och en ordentlig topptur. Planen är att vi först tar oss från Nikkaloukta till fjällstationen vid Kebnekaise och bor där i två nätter när vi ska upp på toppen (en natt innan och en efter) för att sedan ta en vandring runt Kebnekaisemassivet via Singi-Sälka-Nallo-Vistas-Tarfala (eller andra hållet, beroende på vad som känns mest lockande att börja med, tips mottages tacksamt) och sedan tillbaka till Nikkaloukta för hemfärd.

Det kommer förhoppningsvis bli en dokumentation av våra förberedelser och planering här under våren med idéer, tankar, utrustning, tankevurpor och längtan efter det stora äventyret.

Konditionen och styrkan ska tränas upp och vi hoppas vara ordentligt redo när avresedagen kommer. Så välkommen med på vårat äventyr som egentligen redan har börjat och förhoppningsvis inte tar slut efter sommarens vandring och bergsbestigning.

/Cilla och Tommy

Postat 2020-01-11 19:25 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

 

Logga in