Var finns snabbriset nuförtiden?

Låter intressant att pröva! Skulle du vilja berätta lite närmare hur du går till väga? :)
Jag bara rör runt dem i en stor gjutjärnsstekpanna, ihop med smör som jag tillsätter gradvis tills kornen inte längre vill absorbera mer. Medelhög värme, ständig omrörning, det ska börja dofta gott men får absolut inte bli brunt.
Tyvärr inget riktigt recept med mått, tid, temperatur etc, jag gör nästan allt "på känn" och långsamt uppbyggd erfarenhet. Pröva dig fram, det går ju i princip inte att misslyckas bara man inte ökar stektempen för mycket.

Behöver man stora mängder, kan man mätta bulgurkornen med smält smör och bre ut ett jämnt och tunt skikt i en långpanna på ca 175 grader. Tid allt mellan 8 och 15 minuter beroende på ugn och bulgursort. Måste passas jättenoga, spannet mellan "klart" och "bränt" är minimalt. Jag tycker nog att stekpannevarianten är både säkrare och ger ett godare resultat.
 
Jag bara rör runt dem i en stor gjutjärnsstekpanna, ihop med smör som jag tillsätter gradvis tills kornen inte längre vill absorbera mer. Medelhög värme, ständig omrörning, det ska börja dofta gott men får absolut inte bli brunt.
Tyvärr inget riktigt recept med mått, tid, temperatur etc, jag gör nästan allt "på känn" och långsamt uppbyggd erfarenhet. Pröva dig fram, det går ju i princip inte att misslyckas bara man inte ökar stektempen för mycket.

Behöver man stora mängder, kan man mätta bulgurkornen med smält smör och bre ut ett jämnt och tunt skikt i en långpanna på ca 175 grader. Tid allt mellan 8 och 15 minuter beroende på ugn och bulgursort. Måste passas jättenoga, spannet mellan "klart" och "bränt" är minimalt. Jag tycker nog att stekpannevarianten är både säkrare och ger ett godare resultat.
Tack! "På känn" låter tillräckligt noggrant!
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.