Fällkniven i gungning

Läste nyligen på Fällknivens forum att Peter Hjortberger, företagets chef och grundare pga två hjärtattacker, känner sig tvingad att dra sig tillbaka och lägga ner företaget om inte någon annan intressent kommer in inom kort.

Det här, tycker jag, är ett väldigt tråkigt besked. Fällkniven är i stort sett den enda internationellt respekterade svenska produktionsföretag (ej custom) bland de svenska knivtillverkarna och har under dess korta historia (1998) åtnjutit mycket respekt av knivintresserade konnosörer.

Ok, många utlänningar känner också till våra moraknivar från Frost och KJ Eriksson, samt EKA knivar. Men dessa företag vänder sig till en helt annan klientell och därför inte lägger ner så väldigt mycket kraft på det där lilla extra i form av utförande, val av material eller tillbehör.

Jag håller tummarna och hoppas att det till slut ändå kommer att lösa sig på något sätt och att företaget kommer att kunna fortsätta med sin verksamhet i en eller annan form. Allt annat skulle vara en stor förlust för oss "knivgalningar".

Avslutningsvis således: Krya på dig Peter och hoppas att allt utfaller till din och vår (kundernas) tillfredsställelse.

~Paul Dalforsén~
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.