Byte av gaffel-Univega

Det går naturligtsvis bra. Tänk på att du ska ha rätt storlek på den nya gaffeln samt fästen för skivbromsmekanismen. Hur man sen går tillväga kan du hitta på youtube!
 
Du har några mått att hålla reda på.
Den nya gaffelns längd, innerdiameter för styrstammen, benavstånd i navhöjd/upptill, lagerhöjd för styrlagret, fästen för broms. Passar bara de är det bara att byta. Sen finns det ju enklare lösningar.
Visa gärna hur det blev.
go tur
 
Du behöver en stel gaffel som är gjord för att ersätta en dämpad gaffel, alltså lite längre än en vanlig. Men såna finns, inte ovanligt, finns med kolfiber eller fästen för väskor eller vad du vill. Bromsen ser ut att ha IS mount. Skulle gissa på att gaffelröret är 1 1/8 tum grovt (mät). När du köper ny gaffel levereras den med rålängd som du sågar av själv, så den längden behöver du inte hålla rätt på. Alltså, min gissning är att du ska ha en gaffel med IS mount och 1 1/8 " gaffelrör. Det som saknas är måttet mellan hjulaxeln och nedre styrlagret.
Ställ samma fråga på www.happymtb.org om du vill ha mer utförligt svar.
 
Tack för svaren. Det hjälper. DÅ ska jag kolla upp det hela.

Med den här fjädringsgaffeln blev det svårt att få dit lågt sittande lowriders fram, så tänkte byta gaffel till utan fjädring.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.