Morakniv Bushcraft Survival BlackBushcraftkniv från Morakniv. Svarteloxerad kolstålsblad. 3mm över bladryggen. Slidan har ett litet diamantbryne och ett mellanlångt eldstål.


Tillverkare: Morakniv
Tillverkarens produktsida
 


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Scandi-grind, Kolstålsblad, Greppvänligt grepp, Priset!

Minus:Något kort eldstål. Slidan är inte ambidextrös.

Kommentar: Morakniv har här gjort ett seriöst försök till en "överlevnadskniv" med en kniv med något slags gummerat handtag (som är skönt att hålla i - även om det är kallt ute), lagom långt blad i kolstål med skandinavisk slipning.

Bladet är mattsvart - med något slags eloxering för att skydda kolstålsbladet mot rost. Bladtyggen är 3mm tjockt (tror jag) och har skarp 90 graders slipning för att kunna användas tillsammans med eldstål.

Slidan har ett par olika hängare, som kan bytas ut till den man tycker funkar bäst. Den har ett inbyggt/fäst diamantbryne som lämpar sig väldigt bra att bryna upp Moraknivs kolstålsknivar med skandinavisk slipning.

Eldstålet är - för mig - något i det kortaste laget - men dugligt och smidigt att fästa i fästet på slidan.

Kniven är mycket användbar - med en i mitt tycke bra - lagom långt blad. Möjligen är den lite lätt. Den är emellertid väldigt välbalanserad. Priset är utmärkt för en sådan här kniv. Man behöver inte gråta blod om man tappar bort den eller bryter bladet.

Jag använder min mycket flitigt och har så gjort, i framförallt scouterna och när jag är ute "privat" på äventyr. Tycker den klarar av vanliga "varje-dag-jobb" som att tälja feathersticks för att påbörja elden, klyva mindre ved medelst battonering, tälja en grillpinne eller en sked, eller fixa en upphängningspinne till kaffepannan.

Kniven är egentligen mycket bättre än slidan, som jag tycket är lite i det enklaste laget - även om det finns flera hängare till knivslidan är slidan i sig själv gjord för att hängas på höger sida i ett bälte. Den saknar fästen för att hängas uppochned eller vänsterhängas.

Liknande produkter: Light my fire "Fire knife", Hultafors OK4

 

Logga in