Vita bandet på rekordtid

I snitt är Vita Bandaren ute 61,7 dagar för att klara sträckan mellan Grövelsjön och Treriksröset. Johan Eriksson var lite snabbare ...

Det här är stort!! Johan Eriksson nådde igår Treriksröset efter 27 dagar på skidor från Grövelsjön! Nytt rekord! Stort grattis Johan, en grym prestation!

– Jag upplever mig bara som en vintervan UL-långdistansvandrare som tagit skidorna denna gång, säger Johan Eriksson. Jag vilar hjärnan när jag anstränger kroppen, i naturen är det som bäst. Ett ord som fastnade länge i tankarna under min tur var min "kapacitet", efter att jag träffat Undis som nu ska bli äldsta kvinnan som genomfört Vita Bandet. Att jag alltid haft kapacitet att kunna pusha några timmar extra har gett mig en större fjällsäkerhet samtidigt som en smidigare framfart vilket gett mig mera nätter inomhus. Jag är verkligen inte en vintertältare, mest för att jag hatar att smälta snö och pitcha i mjuksnö - det tar sån tid. Tacka vet jag rinnande fjällbäckar och två-minuters-pitch.

Snabbaste tid på Vita Bandet fram till igår var 29 dagar, en tid från 2014 då Niclas och David skidade sträckan. Annars är tiden inte alls det viktigaste när det gäller Vita Bandet. En del vill skida ruskigt fort, som Johan, medan andra vill vara ute och njuta så länge som möjligt. I snitt är Vita Bandaren ute 61,7 dagar där den som njutit längst varit på färd under 97 dagar.

Dessutom är Johan nu nummer 100 av alla som genomfört hela Vita Bandet sedan starten 2010! Det är också stort! Varmt grattis! 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Rekordmånga anmälda till årets Vita Bandet – Elijah först ut

Totalt ska 32 skidåkare och hundförare ta sig an Vita Bandet denna vinter, alltså den 130 mil långa utmaningen mellan Grövelsjön och Treriksröset. Först ut var Elijah Ourth som startade i Grövelsjön i lördags.

Elijah Ourth startade i gång årets Vita Bandet-säsong.

60 dagar i vinterfjällen – en dagbok från Vita Bandet

Sara Wänseth är en av dem som driver Vita & Gröna Bandet. Förra året tog hon själv sig an utmaningen att skida mellan Grövelsjön och Treriksröset. Här är hennes dagbok från det 1 300 kilometer långa äventyret.

Foto: Sara Wänseth


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.