Detaljstudie kanadensare ombyggd till segelbåt.

Album: Mina bilder

Eftersom båten jag ville ha inte fanns, var jag tvungen att bygga den själv. Jag tycker om att paddla, men vill segla ibland. Båten måste absolut kunna lyftas upp utan medhjälpare på biltak. Släp kommer inte på fråga eftersom dragkroken är upptagen av husvagnen.
Dessa pontoner är ett snabb-bygge, en prototyp, för att se om det överhuvudtaget var möjligt att segla båten. Plaströr med fastlimmade 1,5 liters plastflaskor.. :-))
Pontonerna är nu utbytta med långa "skidor" av plast, som går i och "tatchar" lite just när dem behövs.
Till sommaren 2005 kommer de att vara utbytta igen, till lådformade skidor av marinplywood som kommer att lyfta kanoten som bärplan. Utrustning sitter som en ram fäst med vagnsbultar och vingmuttrar, tanken är att det ska gå snabbt att ställa om den.
Nya foton är på väg, kanoten är nu avkortad och försedd med 4 hk Yamaha utombordare. Vad blev det av paddlingen då.. tja.. försök själv att paddla en tung kanadensare ensam 3 knop motströms uppför Göta Älv, när skymningen faller, och ingen möjlighet att vila heller..då åker du ut till havs igen. ;-))
(Logga in för att skriva en kommentar)
2004-09-15 09:53   YlvaT
Betyg: 5
Jättekul att se. Funderar på att bygga något liknande, så det är intressant att se konstruktionen. Har du roder till, eller klarar du
dig utan?
 
2004-11-21 12:06   calypso63
Betyg: 2
Kul ide! men kanske inte lika så rolig bild.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.