Neoprenhatt till trangia kastrull

Album: Quality time!

Jag fick stor lust att sy idag, så nu har jag gjort bort mina små syprojekt för denna gång, du vet - laga, lappa, reparera och göra om!
Den stora finalen blev en värmande grytöverdrag i neopren till trangiakastrullen, det tog resten av dagen, jag fick handsy det mesta, så nu kan jag sova gott inatt!
(Logga in för att skriva en kommentar)
2009-10-12 12:23   Vandrare
Är det meningen att man ska dra på syddet efter att maten är lagad? Kan tänka mig att det lätt tar eld om man kokar mat med skyddet på, men det kan nog vara bra att dera på om man ska låta t.ex. ris stå och dra medan man kokar såsen.
 
Svar 2009-10-12 19:47   HotIce_Flash
Hej Björn!
Se svar om neoprenhatt nedan.
// -Tomas...
 
2009-10-12 12:50   David E
Använder samma princip, fast med ett liggunderlag som klippt och tejpat. 12min koktid på Tortelini blir färdigt på ett uppkok som får står på eftervärmen i "termosen", kanon. Med denna princip så gjorde vi av med 3,5 dl bensin i fjällen på 6dagar, med lagad mat.
 
2009-10-12 19:40   HotIce_Flash
Tjena! Tack för uppmärksamheten!
Jag har testat med liggunderlag och tejp. Silvertejpen släpper efter ett tag i klistret eller torkar ur och konstruktionen faller isär.
Skyddet är till för kärlet efter kokningen. Den är heltäckande på undersidan.
Den isolerar mot kyla och värme, blir behagligare att hantera i kallt klimat, greppvänlig med handskar, samt skyddar mot nöt-och stötskador vid transport på omgivningen, vikt neoprenskal 65 g, kärlet väger utan skal 215 g.
 
2009-10-13 23:40   Vandrare
Dvs ett helomslutande grytunderlägg. Har bara haft såna i liggunderlag, håller hyffsat om man tejpar runt om, men tröttnat pga att det blir bulkigt och kladdigt. Denna ser mycket smidigare ut. Var hittade du neoprene?
 
2009-10-14 08:53   HotIce_Flash
Jag hade neopren på lager hemma sedan ett tidigare projekt. Nu tror jag att jag skulle beställa från www.shelby.fi om jag hade behövt på nytt. Det räcker troligtvis med 2 mm tjocklek för smidighetens skull, dessutom kanske symaskinen klarar av att dra tråden genom tyget utan att trassla. Jag fick sy det mesta för hand i 5 mm neopren!
Det finns förstås tillverkare för liknande ändamål på www.40below.com men jag finner stimulans och glädje i skapandet!
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.