Nittälven på Kristi Himmelfärdsdag dag 1

Album: Paddling

Vi paddlade på Nittälven i helgen och det var en underbart fin paddelled. Se Tranevings friluftsblogg här på Utsidan och en komplett beskrivning på vår hemsida www.traneving.se / Paddla i Västmanland
(Logga in för att skriva en kommentar)
2008-05-07 11:44   Håkan Friberg
Från Nittälven har jag många roliga paddelminnen. Personligen tycker jag dock att Nittälven är lite för "vattenkänslig". Ganska tidigt på vårarna brukar de övre delarna ha för lite vatten och jag har en känsla av att det blivit sämre med åren. Jag har startat vid Uvbergsbron ett antal gånger med mina klasser och ganska ofta har det varit en hel del vattenbrist innan man passerat Dansarbacken. Därifrån brukar det däremot inte vara några problem (bortsett från något bäverfällt träd). Om man gillar serpentinsvängar kan det inte finnas något bättre paddelvatten än nedre delen av Nittälven.
 
2008-05-07 20:18   Thomas Traneving
Du har så rätt Håkan, det var lågvatten och det var troligtvis den sista helgen man kunde starta från Uvbergsbron (vilket vi gjorde).
I år var det inte lite bäverfällningar utan mycket!!!!! Vi fick släpa kanoten upp på kanten, över träden och ibland trycka oss under. Roligt, precis så omväxlande som en padling skall vara!!!
/H
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.