OK, kanske en vane- och/eller rutinsak. Jag brukar ändå - vid behov! - avsluta kvällens matlagning med att värma vatten i min enliters Trangiagryta, som jag fördelar i de två halvliters dricksflaskor jag har med. Det primära syftet är att värma sovsäcken och/eller torka ur kängorna, men har det varit tveksamt vatten kokar jag det bara en stund extra. Startar alltså nästa dag med nästan en liter "säkert" vatten, flaskan från sovsäcken dessutom fotfarande tillräckligt varm för att jag skall kunna njuta av min morgonmusli utan att ta fram köket.
Så jag har liksom inte upplevt något merarbete där. Den lilla mängd extra gas som går åt under en tur tror jag inte når upp till vikten av ett filter, men tar fr a inte upp någon extra volym i min packning (och utgör samtidigt en liten säkerhetsmarginal som jag ändå vill ha).
Men jag hade helt klart resonerat annorlunda om ALLT vatten, varje dag, krävde omfattande rening, så allt beror ju på var i världen man rör sig.