Vandringsmat?

Jag skulle vilja få lite tips på bra vandringsmat. Jag ska gå delar av Kungsleden i augusti och skulle vilja ha lite tips...
 
Förslag på kost under långvandringar

Vandrade Alta via 1 och 2 - uppemot 400 km - i italienska Dolomiterna i juli. Kosten bestod under hela tiden (frukost, lunch och middag totalt c:a 90 ggr) av följande komponenter:
1. Fullkornsbröd (pane di segale/vollkornmischbrot) med helt vanlig fet (30 - 35 % ?) ost (formaggio fontale).

2. Skivat kallskuret rökt fett fläsk (50/50) kallat Alpenspeck. Ytterligt energigivande!

3. Vanliga saltade jordnötter som dessert och mellanmål under dagen (c:a 50 % till övervägande delen enkel- och fleromättat fett).

4. Vanligt vatten.

Köpte i samband med provianteringstillfällena färsk frukt såsom Peckham päron, bananer samt inhemska aprikoser och persikor som konsumerades omgående (för tungt, förstörs snabbt).

Viktigt med framför allt fet men även kolhydratrik kost under långa heltidsvandringar. Upplevde det så i synnerhet när vädret var regnigt och småkallt. Kosten upplevdes förvånansvärt nog inte alls som enformig.
 
tortellini med gorgonzolafyllning, med eller utan tomatsås till. mycket smak och hyfsat lite vikt.

blå band tandoori vegetarisk färssås och snabbris är en annan måltid med mycket smak.

varvat med andra måltider förstås...
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Kadua Glutenfri vandringsmat? Fjällvandring 7
Jonkan91 Kost/Vandringsmat - Lättvikt, Energirikt Fjällvandring 15

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.