Rationspaj - Har du också undrat över vad du kan göra av en Frukosträtt?

Jag hade efter en tid i Försvarsmakten ett antal Frukosträtter över. Eftersom de höll på att bli lite gamla och de för det mesta är för söta för mig till frukost så fick jag en idé.

Använd dina frukosträtter som efterrätt! Funkar även på fjället med minimala förberedelser.

1. Öppna en styck Frukostblandning alternativt Solgryn med Cantalope.

2. Tillsätt (tre matskedar) vatten och rör runt så rätten blir fuktig, men inte blöt.

3. Klicka i 50 g Smör (värmt tills det mjuknar, i små bitar) och blanda runt till en smet.

4. Lägg bakplåtspapper i en gryta och klicka smeten på pappret.

5. Tänd ditt kök och justera lågan till så låg effekt som möjligt för att förhindra att pajen bränner och baka smeten under lock till en finfin paj ungefär 30 minuter.

Smakar bäst något kyld. Servera med vaniljsås.
 

Bilagor

  • IMG_3084.JPG
    IMG_3084.JPG
    171.9 KB · Visningar: 532
Inte för att jag har undrat (jag tycker om dem som de är), men det här verkar ju helt klart värt att testa! Detsamma borde ju gå lätt att fixa med lite Start och mjölkpulver som bas istället.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.