Jag hade efter en tid i Försvarsmakten ett antal Frukosträtter över. Eftersom de höll på att bli lite gamla och de för det mesta är för söta för mig till frukost så fick jag en idé.
Använd dina frukosträtter som efterrätt! Funkar även på fjället med minimala förberedelser.
1. Öppna en styck Frukostblandning alternativt Solgryn med Cantalope.
2. Tillsätt (tre matskedar) vatten och rör runt så rätten blir fuktig, men inte blöt.
3. Klicka i 50 g Smör (värmt tills det mjuknar, i små bitar) och blanda runt till en smet.
4. Lägg bakplåtspapper i en gryta och klicka smeten på pappret.
5. Tänd ditt kök och justera lågan till så låg effekt som möjligt för att förhindra att pajen bränner och baka smeten under lock till en finfin paj ungefär 30 minuter.
Smakar bäst något kyld. Servera med vaniljsås.
Använd dina frukosträtter som efterrätt! Funkar även på fjället med minimala förberedelser.
1. Öppna en styck Frukostblandning alternativt Solgryn med Cantalope.
2. Tillsätt (tre matskedar) vatten och rör runt så rätten blir fuktig, men inte blöt.
3. Klicka i 50 g Smör (värmt tills det mjuknar, i små bitar) och blanda runt till en smet.
4. Lägg bakplåtspapper i en gryta och klicka smeten på pappret.
5. Tänd ditt kök och justera lågan till så låg effekt som möjligt för att förhindra att pajen bränner och baka smeten under lock till en finfin paj ungefär 30 minuter.
Smakar bäst något kyld. Servera med vaniljsås.