Hur är vår utrustning för sommartur i Söder?

Tack för förtydligandet. Ska försöka hitta. Här omkring är det lite ont om butiker förutom XXL och de hade väldigt ont om H/V-säckar i matchande modell.

H-säckar är betydligt mer ovanligt och har liten efterfrågan, varför många butiker väljer att bara ta in sovsäckar med dragkedjan till vänster. Kontaktar du butiken kan de säkert ta in även en H-säck på beställning. Överskatta dock inte värdet av att kunna parkoppla sovsäckarna, det är många gånger mer praktiskt och innebär bättre sömn att sova i var sin egen sovsäck.
Om du fortfarande är inne på fibersäckar kan Marmot Trestles Elite 30 (Regular=ligglängd 185cm, TLimit -2,2C) för dig och Trestles Elite 30 Wm regular (Wm regular=ligglängd 168cm, TComfort -1,3C) vara en lämplig kombination för den användning ni beskriver.
Finns äver Trestles Elite 20 Wm regular (TComfort -6,5C) om du önskar en lite varmare sovsäck till henne.
 
En enkel grej du kan göra är att pipa in på Stadium och köpa 2 st av deras standard +12 säckar och sen kör ni dubbelsäcksystem med era klena Bergans.

Dom brukar ha ta två för 300-400 spänn för sina tcomf +12

Då klarar du sydsvensk sommar utan skillmässa - haha
 
Överskatta dock inte värdet av att kunna parkoppla sovsäckarna, det är många gånger mer praktiskt och innebär bättre sömn att sova i var sin egen sovsäck.

Ja, jag och sambon köpte två säckar som gick att koppla ihop. Det provade vi väl 2-3 gånger, sen gav vi upp. (Vi fick egentligen lov att köpa tre säckar, för fjolårets modell hade inte samma dragkedja som årets. Men det var säckar för typ 299 på Obs! så det överlevde vi.)

Dels blir det ju en rejäl glipa i "mellan halsarna" så att säga. Är det lite kyligt åker man på att lägga en tröja eller två där för att inte släppa ut värmen.

Sen sover vi helt olika, hon vill gärna sova med "ett ben utanför", vilket ju inte alls fungerade med ihopkopplade säckar. Och jag är medvändare, inte ivändare...
 
En liten uppdatering. Köpte Haglöfs Ursus -2. Drygt 1,1 kg med en komfort temperatur på +4. Det är en mix av syntet och dunblandning.

Kostade 1050 kr / st.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.