Jag sitter just nu med en påse Wildlife Chili con Carne i handen. På baksidan kan jag läsa att energiinnehållet per 100 g torrt är 390 kcal. Nettovikten uppges till att vara 125 g, dvs. måltiden innehåller ca. 490 kcal.
Om jag sedan sätter detta i relation till energiåtgången en vinterdag på skidor och med pulka på släp i 1½ - 2 mil, med övernattning i tält, så inser jag att en lunch bestående av ett par påsar frystorkat/dag långt ifrån täcker mitt energibehov. Jag gissar att jag kommer att göra av med mellan 5000-7000 kcal per dag. Jag skulle alltså behöva äta tio påsar för att täcka dagsbehovet. Givetvis äter jag frukost, mellanmål och godis, men det räcker inte till på långa vägar.
Jag har insett att jag måste ta med mig ett eller två kg rent smör för att dryga ut intaget (bra förhållande mellan vikt, volym och energi). Nu till min fråga: Hur löser ni andra detta problem?
Mvh /Joel
Om jag sedan sätter detta i relation till energiåtgången en vinterdag på skidor och med pulka på släp i 1½ - 2 mil, med övernattning i tält, så inser jag att en lunch bestående av ett par påsar frystorkat/dag långt ifrån täcker mitt energibehov. Jag gissar att jag kommer att göra av med mellan 5000-7000 kcal per dag. Jag skulle alltså behöva äta tio påsar för att täcka dagsbehovet. Givetvis äter jag frukost, mellanmål och godis, men det räcker inte till på långa vägar.
Jag har insett att jag måste ta med mig ett eller två kg rent smör för att dryga ut intaget (bra förhållande mellan vikt, volym och energi). Nu till min fråga: Hur löser ni andra detta problem?
Mvh /Joel