Enkel fjällmat

Hej

Jag skulle behöva lite tips på bra enkel och snabblagad fjällmat för att kunna variera kosten i sommar. Det finns säkert tidigare diskussioner om detta men jag orkar inte leta i härvan av gamla inlägg.

Vi brukar ha med tonfisk och makrill på burk som vi varierar med potatismos eller snabbmakaroner. Pastapåsar som kokas i vatten är också enkelt och dessutom lätt, finns i massa smaskiga smaker. Förra året hade vi också med couscos som vi åt med ölkorv.

Jag är tacksam för alla tips på lättlagat och gärna lätt att bära.

/Mats
 
matsmak

Nagonting som ger mycket smak utan att vara frystorkat
och "relativt "lätt i vikt är corned beef 340 gr per burk.Räcker till 3-4 pers :Koka snabbmakaroner stek köttet gärna med lök gegga ihop,gott utan att vara alltför tungt.

//Matserik
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Torka själv är bäst

Hej

Det absolut godaste är att torka mat själv. Ger låg vikt, bra näringsämnen och goooood mat i fjällen.

Det kräver förstås lite förberedelse, men det är det värt. Många är det som samlats kring min gryta i en fjällstuga, för att undra över vad det är som luktar så gott.

Torkad köttfärs ser ut som grovmalet kaffe. Ett kilo blir högst 300 g i torkat skick. Torkade grönsaker (tomater, morötter, lök m.m.) väger nästan "ingenting".

Använd detta med t.ex. snabbmakaroner, eller för att dryga ut/piffa till frystorkat, t.ex. Garanterad succé.

Hur man gör hittar Du nog här: http://www.utsidan.se/vb_forum/forumdisplay.php?forumid=41

Mvh
Bert
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips