Vilken trainer skall jag välja

Tänkte skaffa en trainer för att kunna plocka lite fler mil då innan VR nästa år.

Vilken modell skall jag välja? Vill ha en som inte väsnas då mycket träning kommer ske när barnen lagt sig, eller får sin eftermiddags sömn. Den får inte kosta allt för mycket häller.
 
Har du provat? Jag klarar sällan mer än 1,5 tim på trainer, sen räcker pannbenet inte längre till (trots musik som motivation). Antar att trainer kopplad till dator, där man kan tävla mot imaginäre motståndare, gör att man kan hålla ut lite längre. Eller tv. Det vore bra om du kan låna en rulle, å se om det verkligen är en träningsform som passar dig. Löpning är kanske bättre?

Jag har en äldre Elite, magnetbromsad, med elastogel-rulle och display som visar "km/h", "stigning", watt osv. Subjektivt är min Elite tystare än en Tacx med magnetbroms (och det slirar inte lika lätt). Samtidigt tycker jag att en Tacx Flow verkar ha bättre funktionalitet än min Elite (vars funktioner i princip är lika med årets modeller). Sen är det ju så att drivlinan väsnas en del, samt att ljudet fortplantar sig i golvet. En dämpande matta under trainern är bra för att minska oljudet i angränsande rum.

Allltså: Vill du verkligen träna med hometrainer? Om ja, för att minimera ljudnivå, välj gummirulle (och kanske oljebromsat motstånd istf magnetbroms?) och en dämpande matta. Om du skulle kunna klara dig med en något högre ljudnivå, välj Tacx (Flow, Cosmos, i-magic).

Edit: Såg nu på Taxc hemsa att de numera har gelrolle på de modeller jag nämnde. Jag skulle alltså välja en av de 3 Tacx jag föreslog.

/Håkan
 
Senast ändrad:
Lite dyrare än jag tänkt från böjran men det kanske är så att man blir missnöjd med de enklare modellerna. Jag tittade på Tacx, Satori trainer först. Kanske bättre spara ihop till en finare modell.

Jag har tidigare tränat lite på motionscykel. 2-3 timmar var inga större problem. Oftast körde jag framför datorn och hade en film att titta på.
 
Har också planer på en Tacx Satori, då jag inte har så mycket pengar att lägga ut. Hade tänkt kombinera TV-tittande med träning helt enkelt, men jag blir lite orolig över ljudnivåerna nu, då jag bor i lägenhet. Hur mycket låter de egentligen, om man jämför med en vanlig motionscykel?
 
Klart att låter en del, men om du lägger en matta under är det nog inga problem med vibrationer som stör andra. Jag upplevde inte heller ljudet i min lägenhet som störande den enda gång någon annan använt min trainer.
 
Hm... får väl ta och skaffa mig en matta då! ;) Borde ju inte låta så väldans mycket tycker jag. Har linoleumgolv på betong mest i min lilla studentlya så behöver ju inte direkt skydda golvet av nån annan anledning i och för sig.

Men känns det som Satorin är vettig och funktionsduglig, om man nu borser från tristessen av att sitta inne i ett rum och cykla?
 
Tycker det träna inne om man har något bra att titat på. Jag körde igenom Hermans Historia boxen medans jag tränade på motionscykel förra året. Blev lite korta pass men funkade bra. TAlbok kan nog fungera också om man som jag inte har tid att sitta och läsa annars.
 
Ja, jag håller med, det funkar ju i princip lika bra att sitta på cykeln och titta på tv som att sitta i soffan, fast det är nyttigare. Att sitta på motionscykel på gymmet klarar jag ju dock inte heller, blir ju så jäkla tråkigt (och varmt). Men hemma, med en fläkt framförsig och en tv att titta på med nån bra serie eller film funkar ju fint. (sen är ju frågan vad grannarna tycker bara)
 
Jag bor i radhus så det är lugnt. Det är bara att jag inte vill väcka grabben på 2år som brukar lägga sig vid 20.00. Får se vad det blir för trainer men det lutar åt den billigare modellen.
 
Ja, jag skaffade som sagt just en Tacx Satori Pro för 2000 kr... men eftersom det är den första trainer jag använder så har jag ingen aning om hur den är i jämförelse med något annat. Men tycker den verkar funka fint de gånger jag kört på den. Har ju en cykeldator med pulsmätare och kadensmätare och så som man kan programmera in workouts och sånt i, så det gör ju det hela lite roligare också. (Cykeldatorn kostar väl dubbelt så mycket som trainern här i sverige iofs, men är man pryltokig så... ;)
 
Jag har ju bara en enklare modell av cykeldator men har i alla fall kadensmätare.

Är du fortgarande nöjd. Börjar bli dax att lägga en beställning på trainer känner jag. Såg på ebay.de att de hade tacx filmer som man kan titta på så man får lite fin natur att se medans man trampar.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.