Påvilket sätt kan en drönare underlätta friluftslivet.

Nu är du väl inne på samma tankar som att man måste ha klass 1 studsaren med sig jämt. D v s fel tänkt från början. Men somliga måste ju ha med sig nallar och dator för att gå till pressbyrån.
go tur
 
De används redan vid jakt, kan man dessutom utrusta dem med IR-kamera så är de mycket effektivare än t ex en hund.
 
För eftersök kan de väl vara ett bra alternativ till fullstora helikoptrar, men frågan är väl vilka väderförhållanden man kan skicka upp dem i.

Tittar man på den länkade artikeln så skulle man väl iofs kunna fundera över matleveranser med drönare för att kunna vara ute längre, men jag vet inte riktigt om räckvidden räcker till där. Det skulle ju bara bli aktuellt för folk som går väldigt långa sträckor, men det är inte många ställen i landet där man kan gå så långa sträckor utan att kommer i närheten av körbar väg (där man istället skulle kunna hämta upp mat) och på de ställen där man är så långt från körbar väg så blir det ju som sagt var antagligen väldigt långa sträckor att flyga.
 
Det som sätter gränsen för räckvidd är hur långt videosignalen når från farkosten. Utan sk. FPV (First Person View) är varje flygning och framför allt landning att åka helt i blindo och hoppas på det bästa.

De bättre videosändarna har idag en räckvidd på 1-2 km, vilket kraftigt begränsar användningsområdet.
 

För det första så är det i USA där nästan allt är tillåtet och för det andra så är det på jakt efter vildsvin som i många delstater räknas som skadedjur och då finns det inte många regler i USA...

Att säga att de används vid jakt kan väldigt lätt uppfattas fel och det är väl snarare skadedjurskontroll än jakt.

David

Skickat från min Sony Xperia Acro S via Tapatalk 2
 
Drönare

är ett vitt begrepp. Från små elektriska helikoptrar som på sin höjd flyger 10 minuter med en Hero-kamera till förarlösa flygplan utrustade med missiler som styrs / övervakas på mycket långa avstånd men där också datorer ombord gör mycket självständigt.

För att göra häftiga filmer på t ex klättrare och andra friluftare är även relativt enkla drönare användbara.

Filma flygande fåglar på nära håll. Andra otillgängliga biotoper skulle vara intressanta som t ex att följa apor högt upp i regnskogarnas lövverk. Tänk att kunna leta rätt på lejon eller andra intressanta djur på savannen.

Jag skulle kunna se en användning för isspaning i långfärdsskridskosammanhang.

Annan spaning skulle också kunna vara möjlig t ex efter hjortron eller svamp om bildtolkning eller kemisk identifikation skulle kunna användas.

Säkra pistområden mot laviner med hjälp av sprängladdningar som kastas ut från drönare för att sedan fjärrutlösas.

Thure
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.