Det är som vanligt, saken tål inte ens den ytligaste granskning. En förfärlig massa text utan substans. Precis som bloggaren du länkade till "Att jag inte skrivit om detta har flera skäl. Det viktigaste är att det är väldigt stort och komplicerat, och jag helt enkelt inte haft tid att göra den research som krävs för en meningsfull text om detta [Så jag skriver denna meningslösa text istället, varför vet jag inte ens själv]."

Du har inte läst källmaterialet. Du stödjer dig på en bloggare som inte heller har läst på. Han i sin tur länkar till andra. Vem vet, kanske har någon i det ledet läst in sig. Vi lär aldrig få veta.

Men ni håller en jämn nivå i alla fall :)

Nej, jag har såklart inte läst allt källmaterial. Men jag följer nyhetsrapporteringen. Det verkar vara avsevärt mycket mer än vad vissa andra gör.

Att jag skulle stödja mig på en bloggare är ditt eget påhitt. Taget från den mening där jag skriver att man får söka sig till utländsk media och bloggar för information. Då väljer du att framställa det som att min uppfattning i Climategate baseras på en enda blogg. Det märks att du är skolad i klimatalarmismens skola. Ett snävt och vinklat urval av verkligheten kryddat med personliga åsikter och vips har man en högst egen sanning. Så kan det gå, historien upprepar sig snabbt även i de mindre frågorna.

Men visst, fortsätt förneka det Climategate som väcker stor uppmärksamhet i omvärlden. Fortsätt med snäva vinklingar. Ni är ändå borträknade som otillförlitliga. Och snubblande nära åtlöje. Men jag skrattar inte, ligger för nära lyteskomik för min smak. Fast Monty Python-varianten av er roar mig.

Korrumperad peer review-process.
Oförklarliga korrigeringar av data för att överdriva effekter i klimatmodellerna.
De mest inflytelserika potentaterna i klimatgeschäftet uppmuntrar och instruerar varandra i förstörandet av korrespondens, radering av program och filer.
De centrala hockeklubban bryts av på mitten som den fuskskapelsen den är. Och därmed omkullkastas nästan alla temperaturförutspåelser.
Data är valda för att passa syften medan data som motsäger syftet ignoreras.
Forskare som hoppar av i protest.
Ytterst ansvarig som tar time out.
Polisanmälan eftersom det är bedrägligt förfarande med allmäna medel.
En enorm mediastorm.
27 miljoner Googleträffar och affären är fortfarande färsk.
Världens högsta politiker engagerar sig och det diskuteras utfrågningar på riktigt hög nivå i ärendet.

Osv. Tyvärr "osv".

Men det anser alltså lärljungarna vara annat än uppseendeväckande. Det säger kanske en hel del om hur den kretsen fungerar.

Mitt inledande inlägg idag handlade dock inte alls om vad innehållet i Climategate är och vad utfallet i sak kan bli. Utan om att hela affären berättigar en skeptisk hållning.
 
Materialet är publicerat på nätet. Du och en massa bloggare påstår att där finns graverande material. Var snäll och länka till det materialet.

Låt mig veta om du saknar relevanta länkar.

Hehe trängd och desperat....
Varför nämner du inte all media som skriver om det och på vilken nivå det hanteras och vad Philip Jones gör idag och Mann made global warming är skämtet som blev sant osv.
För att du duckar för verkligheten, du väljer ut små, små delar som du tror kan vara till din fördel.

Källan till de uppgifter jag och stora delar av media förmedlar är det material som läckt ut från blufforskarna. Källan är råmaterial från de som ligger bakom alarmismen. Du kan ta del av det, däri finns allt. Men det passar ju inte dig. Du kommer inte ta till dig verklighetens ljus ens om dina hjältar blir dömda i rätten, om all media ger en samstämmig bild osv. Fast när du lägger dig för att somna vet du innerst inne hur det ligger till. Och det gör ont i dig.

Usch, det känns taskigt med ett sånt här övertag...kattens lek med råttan. Nåja, hoppas du kan ta det Noob. Alla går på en nit ibland och du gick på en feting.

http://www.ft.com/cms/s/0/8aefbf52-d9e1-11de-b2d5-00144feabdc0.html?nclick_check=1
http://www.telegraph.co.uk/comment/...rst-scientific-scandal-of-our-generation.html
http://thehill.com/blogs/blog-brief...ed-climategate-emails-may-face-criminal-probe
http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100018556/climategate-its-all-unravelling-now/
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/environment/article6936328.ece

Några mail: http://www.eastangliaemails.com/index.php
Lite Wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Climatic_Research_Unit_e-mail_hacking_incident

Men nä, troligtvis pågår inget uppseendeväckande....äh, det är något charmigt över förnekare när de går bortom all rimlighets gräns.
 
Några? Spela inte dum nu. Jag vet att det har kommit ut material som inte var avsett för allmänheten. Jag har länkat till sånt själv.

Du länkar till några tidningsartiklar och en förteckning över alla (?) mail som kommit ut. Det var inte det du blev ombedd att lägga fram.

Om du inte kan få fram länkar till källmaterial som är graverande så säg det. Jag tycker inte om att tjata.
 
I frågan, som inte alls innehåller något uppseendeväckande (enligt någon enstaka person men inte resten av världen), ska nu FN utreda läget.
Undrar vad de kommer fram till...undrar vad jag skulle komma fram till om jag skulle utreda anklagelser mot mig, mitt företag och mina intressen...?

Vad TT anser tycker jag framgår av deras nyhetsförmedling.

Onekligen är informationssamhället oerhört nyttigt.
 
Climategate-skandalen sätts i ett annat ljus om man, tex exempel, läser mailen. Även känt som "faktagranskning". Inte förnekarnas starka sida kanske.

Jag länkar till en blog (min egen) med en som gjort det. http://utsikten.blog.com/2009/12/08/climategate/

Av vad jag sett hittills så är materialet väldigt tunnt. Är detta en konspiration så är det den svagast bevisade någonsin. Ska man sammanfatta så visar denna kontroversen att dessa fyra forskare sagt till sig själva när de trot ingen smygläst deras mail EXAKT SAMMA SAK som de säger offentligt. Alltså finns ingen konspiration.
 
Vad gör dom på banken efter kl. 3?

Får alltid en känsla av att när det blir såhär så är det enbart för att släppa nåt som uppehåller massan medan det pågår något större bakom, ge hunden ett ben så snor vi bollen och vattenskålen.
 
Varför tror du klimatförnekarmaffian släpte den här bomben precis innan Köpenhansmötet?

Nja, jag tror snarare att det var den "andra" sidan som slängde ut köttbenet. Lite som när Alliansen hängde ut några så att fokuset låg på obetalda TV-avgifter så de hann legalisera svart hemhjälp, nån höjde sig visserligen över bruset men i övrigt var det tyst.
 
Nja, jag menar mer att din teori att det är den sidan av debatten som kallas för alarmister som låg bakom de släpta mailen är lika långsökt som att dessa mail skulle påvisa en konspiration. Och om det var ryssarna (värdens största oljeland) som låg bakom det så är det ännu mindre troligt.
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.