Långfärdscykel?

Sist jag var ute på en tur köpte jag en begagnad "Scott" cykel på "blocket" för 600 kr. Satte på pakethållare och bytte bakhjul. Sedan långfärdscyklade jag med den i cirka 100 mil - utan några problem. Hade den ett år efteråt och fungerade hur bra som helst, tänkte dra iväg på en tur till då gängorna pajade ihop totalt för ena pedalen.

Så det går att snickra lite hur som helst vad gäller långfärdscyklar.........
 
Tack för alla svar. Tycker muirwood är fin, ska kolla lite närmare på den. Råkade snubbla över en schwinn cykel, är detta nåt att ha? Mvh Vaalz
 
Ekrar kan inte bli stressade, därför kan de inte ha ngn stress som man skall befria dem från.

Däremot kan, och får de som alla mekaniska konstruktioner, ha inneboende mekaniska spänningar (ffa från när de bockas/formas)
Därför är det viktigt för livslängden hos dem att spänningsbefria dem.

Läs mer här
http://sv.wikipedia.org/wiki/Stress
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mekanisk_spänning
http://www.sheldonbrown.com/brandt/stress-relieving.html
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Stress_relieving

Om du befriar ekrarna från all spänning så lär du få ett sladdrigt hjul, som varken lär hålla eller vara trevligt att cykla på. Det är ju ekerspänningen som ger hjulet stadga och styrka, vilket jag trodde att du redan kände till, Håkan!
/Niklas
 
Kolla på
http://www.blocket.se/goteborg/Touringcykel_Novarra_Randonee_23658636.htm?ca=3&w=3

inget dunderpris men ganska billigt för att få det mesta man kan behöva i cykelväg.

/h

Om den är i bra skick får jag nog säga att det verkar vara en idealisk cykel för trådskaparen till ett dunderpris. Bara det är rätt storlek, Large brukar vara bra för män runt 185 cm. Men det varierar och behöver kollas upp ytterligare. Räkna också med att lägga ner lite extra pengar på skärmar (sKS P45, ca 400 kr, tycker jag är det bästa alternativet), bakpakethållare (en Tubus cargo, 900 kr, skulle vara kanon) och ev. pedaler.

Mange
 
Är bara 1.76 så den är nog lite stor. Va och kollade på Nishiki Hybrid comp, är detta en bra cykel? Har även kollat på Trek 7.3 fx samt 7.5 fx, något att ha? Mvh Vaalz
 
tja valle !
vet att maxi i olofström sålde ut någon trehjuling för någon hundring med ica-kort ;)
skämt åsido!!
 
Nishiki gör bra cyklar men på en comp får du inte på speciellt grova däck så det blir lite sladdrigt på grusväg. Dessutom kanske den är lite tunn för 30kg packning.

Eftersom ingen av er verkar ha cykel idag gissar jag att ingen av er heller har någon större erfarenhet av att mecka med dem. Om jag vore er skulle det nog därför bli 4 bättre beg cyklar från blocket som ni gemensamt renoverar dvs lossar och smörjer allt + byter det som behövs bytas. Cyklar är inte så svåra att förstå sig på men det är bättre att öva i garaget än i hällande regn vilse i ödemarken.
 
Bygg sjalv, da far du hojen precis som du vill ha den.

Muirwoods ar mkt cykel for pengarna men dessvarre ar ramen tillverkad av mjukost. Jag dumpade min ram efter 650 mil och flyttade over komponenterna till nya host-/varpendlaren.

Pakethallare och vaskor kan du kopa billigare i England eller Tyskland, Evans cycles t ex saljer tubus och carradice.

Vill du inte bygga hjulen sjalv sa later du en handlare ekra upp ett par med t ex mavic 721/XTnav och DTekrar for knappt 3000 riksdaler. Nukeproof.

Alla andra prylar hittar du pa happymtb's kop&saljavdelning. Manga koper kompletta cyklar for att direkt byta ut vissa komponenter.

Good speed!
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.