Klätterresa medelhavet

Hej på er!
Har sökt mig till detta forum för att få lite tips och råd angående en klätterresa som är planerad till början av juli.

Tanken är att ta en sista minuten ner till varmare breddgrader, möjligen runt medelhavet. Rent spontant går tankarna kring korsika, mallis, grekland, kroatien, grundat enbart på det man läst och hört. Är tacksam för alla era synpunker som kan vara till hjälp för tänkbara resmål. Nivån på klättringen bland de resande är 6a-6c.
bouldering är huvudmålet men omväxling är ingen nackdel. Har försökt kolla upp var man kan prova på lite djuphavssolo men har inte hittat så mycket.

tack på förhand,
Andreas
 
Ta med rep och quick draws

Bouldering är väl inte medelhavsklättringens starkaste sida. Däremot så finns det ju hur mycket välbultad sportklättring som helst i nästan alla medelhavsländerna så det går inte att ge någon generell rekommendation på vart det är lämpligt att åka. Dock är det inte så skönt att klättra i solen i juli vid medelhavet så kolla i förare efter norr-vända klippor om du skall dit under högsommaren.
För bouldering så tror jag graniten i österrikiska Zillertal kan vara av intresse. Dock har jag inte provat själv.
 
Det finns hur mycket bouldering som helst kring Barcelona. 25 minuter hemifrån ligger till exempel Can Boquet med 1200 problem. Vackert beläget 500 meter ovanför havet, utsikt över stränder och Barcelona. Savasonne ligger utanför Vic och är en ny hotspot. Mot Girona finns massor av områden. Söderut (Siurana-området) finns det mängder av bouldering. Montserrat har bouldering.

Problemet är inte mängden bouldering, problemet är förare. Det är, såvitt jag vet, bara Can Boquet som har en någorlunda ny förare. Den finns att ladda ner här:
http://rotpunktholds.blogspot.com/2008/01/guia-de-can-boquet-en-pdf.html
 
Stort tack för samtliga kommentarer! Att värmen runt medelhavet under denna period kan komma att bli ett problem är taget. Det är det som är grejjen också, vi hade väl tänkt att försöka kombinera ltie sol och bad tillsammans med klättringen. Hade det enbart varit för klättringen hade ju frankrike kanske varit ett bättre resmål. Man kanske kan se till att komma till klippan tidigt på morgonen alternativt när solen gått ner så man slipper stekas...

Barcelona verkade grymt intressant! Ska kolla närmare på den fronten, tack för tipset.

Någon som varit på korsika eller sicilien och testat klipporna där? Vore tacksom för alla kommentarer som ges.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.