hjälp med fiskevandrig!

Hej!

Har planer på att genomföra en kortare fiske vandring med min sambo till sommaren men har väldigt dålig koll på vandringleder osv, då jag aldrig har gjort något liknande innan. Jag har hört mycket gott om valsjöbyn i västra jämtland och skulle vara intressant med en runda där eller runt särna och idre som jag också har hört mycket bra om vad gäller fiske.

Tanken är en kortare tur på 1-3 dagar övernatta i stuga eller tält spelar ingen roll och det ska vara främst vandring men med bra möjligheter till stopp för lite fiske med fluga och spinn.

Andra tips på områden mottages tacksamt.

skulle uppskatta lite hjälp på turer.

Mvh Tobias
 
I och runt Valsjöbyn finns mycket vatten, allt från sjöar, tjärnar, stora och små strömmar samt fjällvatten om man ger sig upp på fjällen. Ska ni bo i hus rekommenderar jag http://www.valsjocamp.com/
Det ligger ett "flugkast" från Rengnsfallet (Öring & Röding) sedan har du Valsjön också bredvid.
Jag kommer att åka upp en sväng dit i sommar, Gunnarvattenån (Öring & Harr), lite skogstjärnar (Öring & Röding) och Toskströmmen (Öring & Harr) kommer att få mitt besök, tittar nog in till Rösjön (Öring & Röding) också, även om jag bara fått gädda där...
Vid många av vattnen finns det vindskydd och eldplatser iordninggjorda
Vid Toskströmmen hittade jag en fotölj i ett av vindskydden sommaren 07 när jag var där...
Det finns mycket på nätet om detta område
http://www.hotagen.com/startsida1.html
Man måste ju ha koll på vädret också ;-))
http://www.valen.se/index-filer/1vecka.htm

Edit: Lyckades påstå att det fanns Röding i Toskströmmen...
 
Senast ändrad:
Ok tack för era svar, fick mycket bra tips där!

tänkte på det att jag är i startgroparna med att köpa lite utrustning och undrar om någon har tips på vad för skor och ryggsäck man behöver för en sådan här resa? behövs det lundhags ranger modell eller går det bra med en mindre trekking/hiking sko? likadant med ryggsäck hur stor behöver man? har kikat på Golite jam, Golite pinnacle och lundhags V8 tips på strl? vet ju intne riktigt än om vi ska tälta men det finns stor chans att vi gör det framöver om vi inte gör det denna gång.

så mottager tacskamt tips från er med kunnande och erfarenhet!
 
Om det bara rör sig om 1-3 dagar så är rådet att köpa så lite nya grejer som möjligt. Använd istället det du redan har istället för att lägga ut en massa pengar på grejer som bara ska användas under en kort period.
 
har själv gått runt helagsfjället. gick från funäsdalen till ramundsberget. fanns mycket vatten på vägen. om du ska köpa ryggsäck rekomenderar jag dig att gå till enn butik med stort sortiment och prova ut en som passar dig. många väskor har olika bärsystem och du ska hitta en som passar dig... om du ska köpa kängor rekomderas samma sak. men just lundhags är sv åra att slå..
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.