Elbrus i oktober?

Hej!

Vi är några som planerar att åka till Elbrus nästa år i mitten av oktober och undrar hur vädret är då? Kyla gör ju inte så mycket, vi är mer fundersamma på vindar och snöläget. Någon som har varit där och kan tipsa om ungefärlig tid för acklimatisering?

Övriga tips om Elbrus välkommet :).


Vänligen
Filip
 
Det är nog få svenskar som varit på Elbrus i Oktober. När Juni till början av September bjuder på varmare och stabilare väder, och mycket längre dagar är det nog inte attraktivt med sen höst/tidig vinter-bestigning för så många. Sen finns det väl hyfsat många som gör skidbestigningar på senvåren, mars till maj ca.

"Övriga tips" är en ganska bred fråga. Gör en sökning på "elbrus" under "sök i forum" så får du nog mycket information. Sidor som http://www.pilgrim-tours.com/ och http://www.scandinavianascents.com har rätt mycket info. Testa mer specifika frågor som "var köper man gas till brännaren", "var bor man bäst och billigast i Terskol", "vilka guider är justa och prisvärda" etc så får du säkert bra svar.
 
Jokk; sa:
ingen som har något tips?
Var där i mitten av september för några år sedan. Skitväder, åska som rullade in från Georgien varannan dag och hård blåst precis vid soluppgång/solnedgång. Det tycks som om temperaturskillnad varm luft/kall glaciär får dimma att lägga sig som en tunn hinna över berget?

Det hela såg mycket märkligt ut på håll.

Ett tips är i alla fall att hålla utkik på vädret, och varifrån molnen drar in.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.