Argentiere-Chamonix logi-vandring

Har en liten undran till er som känner till området. Hur stor chans är det att hitta boende för 1-2 nätter i detta område om man kommer intrillande utan förbokning i mitten av juli? Kommer troligen att passera i närheten på resa och skulle gärna stanna till. Har ni i så fall tips på vackra enklare vandringar som man inte bör missa vid en kortare visit. Även andra matnyttiga tips mottages tacksamt. /Lars
 
Hej, jag bor inte långt därifrån.
Det finns mkt vandring i den trakten. Har man lite tid så är alltid Lac Blanc trevlig - fantastisk utsikt över MtBlanc massivet. Dock är det alltid mkt folk där i lågsäsong. Man kan endera ta liften upp i Flegere - då blir det ganska kort vandring (drygt 500 höjdmetrar) på en vältrampad led. Längre och trevligare är det från Col de Montets. Från självaste passet är det en enkel vandring på ca 900 höjdmetrar med ganska mkt platt. Vid en parkering längre ner mot Argentiere finns det en annan route som är lite roligare med några branta och luftiga men mkt lätta passage. Man behöver ingen speciell utrustning. Ordentligt höjdrädda ska kanske se up där...

En annan tur som är trevlig är Buet (3096m). Man startar från byn Le Buet (tåget stannar där man börjar gå). Därifrån är det en lång men lätt vandring upp till toppen. Totalt är det nästan 1800m vertikalt med en lång ganska platt bit. Man kan göra den på två dagar om man stannar i Refuge de la Pierre a Berard.
Se http://www.refuges.info/point/371/refuge-garde/aiguilles-rouges/refuge-de-la-pierre-a-berard/
Därifrån finns det flera andra turer att göra. En länk till en site med turbeskrivningar (inte bara på franska...):
http://www.camptocamp.org/parkings/104355/fr/le-buet-village

Boende... jag känner inte väl till hotell odyl där men det borde inte vara ett problem. Kan dock inte svära på det. Man kan åka vidare till Vallorcine och leta ställen.

Vill du ha mer info så kan jag hjälpa till.

Mvh Fredrik
 
Tack för snabbt svar! Lägger erbjudandet på minnet, och återkommer kanske när det närmar sig.
 
14 juli är Frankrikes nationaldag och fjol när vi kom till Chamonix obokade ett par dagar innan så var mycket, men inte allt bokat. Dock är det högsäsongspriser i mitten av juli så billigt är det inte. Det är enkelt att kolla bokningsläget på booking.com några dagar innan man skall ge sig iväg. Då drabbas man i alla fall inte av någon överraskning.
 
Lac blanc verkar fin. Hittade en vandringskarta, men det är en vy så det är lite svårt att få grepp om lederna. Fastnade lite för en från le Tour över col de possettes till col de balme och linbana ner. Undrar om tid och svårighet på denna. Priser på linbana?
 
Eva Wallstams "Vandring i Chamonix "på
Calazioförlag innehåller förslag på många trevliga, inte alltför ansträngande, dagsvandringar med Chamonix som bas. Rekommenderas om man skall dit och "komfortvandra". Boken innehåller även förslag på några mer krävande turer, men inte på några högalpina turer.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.