Ta med hästen på semestern i natursköna Ovansiljan

I sommar kan man ta med sig hästen på semestern i den natursköna bygden kring Mora och Orsa. Där väntar Ridled Ovansiljan, en nästan 15 mil lång ridled runt norra delen av Siljan och Orsasjön i Mora och Orsa kommuner. Dessutom finns det boende och mat för både ryttare och häst längs hela leden.

Av: ulindh

Ridleden går genom kulturlandskap med utsikt över sjöarna och de blå bergen samt på slingrande stigar in i de djupa skogarna. Man rider i sin egen takt antingen från gård till gård eller bor på samma ställe och rider olika slingor varje dag. Det går naturligtvis också utmärkt att vandra eller cykla längs leden.

Föreningen Ridled Ovansiljan bygger på landsbygdsföretagande och de värdgårdar som står för kost och logi hjälps åt att underhålla leden. Varje gård har varierande standard och erbjuder olika service – alltifrån enklaste fäbodstuga till finaste herrgård. Välj mellan tältplats, stuga med självhushåll eller helpension med trerättersmeny. För hästen finns foder och tillgång till stall eller hage.

Ridled Ovansiljan står för äventyr, upplevelse och avkoppling för såväl den ensamma ryttaren som hela familjen. I sommarfagra Ovansiljan finns mängder av aktiviteter för alla smaker och åldrar.

ridled

Mer information

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Har du problem att hitta julklappar i djungeln där ute? Vi hjälper dig 3 kommentarer
Utsidan deltog med monter på Vildmarksmässan 2003 och bjöd på småföredrag i vårt "Speakers Corner". Här är några bilder ... 2 kommentarer
Fredrik Johansson vandrade fyra dagar i Helags, och upplevde fyra årstider. 11 kommentarer
Karta med specialinformation för aktiviteter i Strömstad skärgård. Information från sjökort, ekonomisk karta med symboler. Traditionell inplastad ... 2 kommentarer
Ett 84 sidigt tjockt nummer med otroliga artiklar från äventyrsvärlden! 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.